gensko spremenejena semena, NGT, gnojenje, škropljenje, kmetijstvo Svet24.si

Multinacionalke meljejo vrtičkarje in domača ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

STA
STA
0 18.01.2018 14:49:34

Slovenski selektor obelodanil seznam za nadaljevanje kvalifikacij za EP

www.alesfevzer.com
Selektor ženske članske reprezentance Damir Grgić je določil 12 košarkaric, ki bodo zastopale barve Slovenije v drugem ciklu kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2019. V primerjavi s prvim ciklusom sta novi imeni na seznamu Althea Gwashavanhu in Tina Cvijanović.

Slovenke so kvalifikacije za EP 2019 začele zelo dobro, visoko so premagale Romunijo in Finsko, čeprav se je izbrana vrsta po prvem nastopu na evropskem prvenstvu pomladila, saj so se od državnega dresa poslovile kapetanka Maja Erkić, Sandra Piršič in Živa Zdolšek.

Ob tem reprezentanco zdaj pestita še poškodbi ključnih igralk Eve Lisec in Nike Barič. Selektor je namesto obeh nosilk igre vpoklical dve mladi košarkarici, ki sta se na lanskem evropskem prvenstvu do 20 let okitili s srebrno medaljo. Pod košem bo primanjkljaj Eve Lisec skušala nadomestiti 190-centimetrov visoka Althea Gwashavanhu, ki je bila v tej sezoni že dvakrat proglašena za igralko kola v 1. SKL, na mestu branilke pa bo svoj krstni nastop v dresu članske reprezentance doživela tudi Tina Cvijanović. Devetnajstletna Prekmurka je v tej sezoni najboljša strelka ekipe Maribora (15,7 točke na tekmo).


Slovenke se bodo v drugem ciklu kvalifikacij pomerile s Francijo in Romunijo. Tekma s Francijo bo na sporedu v soboto, 10. februarja, ob 17.00 v dvorani Gimnazije Celje-Center. Izbranke Damirja Grgića drugo srečanje čaka v sredo, 14. februarja, ob 17.00, ko se bodo v dvorani Gimnazije Celje-Center srečale z izbrano vrsto Romunije.

"Čeprav smo zaradi poškodb ostali brez dveh nosilk naše igre, verjamem, da bomo tudi v drugem ciklu kvalifikacij za EP pokazali igro, ki nas je krasila v zadnjih dveh letih. Vztrajati moramo pri svojem delu, popraviti napake, ki so se nam pojavljale na prvih dveh srečanjih, ter tekmi proti Franciji in Romuniji odigrati po naših najboljših močeh. Obe mladi košarkarici, ki sta se pridružili reprezentanci, zelo dobro poznam in verjamem, da bosta izkoristili ponujeno priložnost. Že sedaj vabim vse navijače slovenske reprezentance, da nas podprejo na zelo pomembnih tekmah v boju za nastop na evropskem prvenstvu," je dejal Grgić.

Na seznamu so Rebeka Abramovič, Tina Cvijanović, Shante Marie Evans, Zala Friškovec, Althea Gwashavanhu, Tina Jakovina, Aleksandra Krošelj, Teja Oblak, Larisa Ocvirk, Annamaria Prezelj, Maruša Seničar in Tina Trebec.

Značke: ženske, košarka

Članki iz rubrike