Mobilna verzija
ku
ku

Hud udarec za košarkarice: Reprezentanca je ostala brez prve zvezdnice

Arsen Perić

Kapetanka slovenske košarkarske reprezentance Nika Barič je staknila poškodbo kolena, zaradi katere bo z igrišč odsotna dva meseca. Selektor reprezentance Damir Grgić ne bo mogel računati na njeno pomoč v drugem kvalifikacijskem ciklu za evropsko prvenstvo 2019.

Petindvajsetletna Baričeva je bolečino v kolenu začutila na tekmi evrolige proti Avenidi. Opravila je dva pregleda z magnetno resonanco, ki sta pokazala, da ima poškodovano koleno. Kapetanka slovenske reprezentance bo z igrišč odsotna predvidoma dva meseca.

Nika Barič ap
Nika Barič
Arsen Perić

Baričeva je v tej sezoni nastopila na devetih tekmah evrolige, v povprečju pa dosegla 5,3 točke, 2,6 skoka in 2,8 podaje. V ruskem državnem prvenstvu je zaigrala na enajstih tekmah, v statistiko pa vpisala 5,3 točke, 1,5 skoka in tri podaje.

Kot vse kaže, bo poleg Eve Lisec, ki se je resno poškodovala konec novembra, drugi kvalifikacijski cikel izpustila tudi kapetanka Baričeva. Na širšem seznamu Damirja Grgića tako ostaja 18 košarkaric. Slovenke se bodo 10. februarja v Celju srečale s Francijo, štiri dni pozneje pa bodo v Gimnaziji Celje-Center gostile še Romunijo.

Značke: nika-barič , kzs