Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

Tako bo potekal sončni mrk, ki je marsikoga prestrašil do kosti Odkrito.si

8. april, 2024 - Mrk, ki prinaša katastrofo?!

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

Robert Pogačar
Robert Pogačar
1 07.01.2018 11:27:30

To je zmagovalna miselnost! Zlati slovenski reprezentant in besede, ki močno odmevajo: Če bi zanjo igral še 15 let ...

www.alesfevzer.com
Krilni center slovenske reprezentance je bil do nedavnega član madžarskega Soprona, s katerim so se sporazumno razšli. Poškodbo ahilove tetive je že pozdravil, zdaj spet išče nov klub, verjame pa, da bo z veseljem še lahko pomagal slovenski reprezentanci.

Bili ste član reprezentance na zlatem EP, zanjo ste zaigrali tudi na začetku kvalifikacij za SP 2019 na Kitajskem. Se vidite kot njen član tudi do konca cikla in na samem SP?
Sam sem tako prejšnjemu kot zdajšnjemu selektorju povedal, da igranja za reprezentanco ne pogojujem z ničimer, ne z leti in ne s kakšnim posebnim statusom. Zavedam se, da tega v reprezentanci ne sme biti. Njej sem pripravljen pomagati kadarkoli in v kakršnikoli vlogi. Če bi zanjo igral še 15 let, ji ne bi mogel vrniti tistega, kar sem od nje dobil. Košarka je moje življenje in brez nje bi bil drugačen človek. Njej in slovenski reprezentanci lahko vračam le tako, da vedno dajem vse od sebe. Selektorju sem povedal, da sem tu, kadarkoli me bo potreboval, če pa me ne bo več, z moje strani ne bo nobene zamere.

Za februarsko akcijo, ko Slovenija gostuje v Belorusiji in Črni gori, torej verjamete, da boste spet zraven.
Dokler me bodo klicali, se bom seveda odzival. Če še ne bom imel kluba, bom verjetno zraven nekoliko težje. Verjamem pa, da se bomo tudi v tem primeru usedli in pogovorili.



Že po EP ste povedali, da zaradi manjše minutaže niste bili razočarani.
Na EP smo pokazali, kako je, če se vsak podredi položaju, ki mu je določen. Lahko bi igral 20 minut na tekmo ter dosegal sedem ali osem točk, pa bi bili osmi in ne bi naredili nič. Ta naslov evropskega prvaka mi bo ostal za vse življenje. Čez 15 let ne bo nihče vedel, koliko je kdo dajal točk in kakšno vlogo je imel, vsi pa bodo vedeli, kdo je bil član te reprezentance. Za vse soigralce, ki jih zelo dobro poznam, je to tudi najbolj pomembno.

Vaša vloga v reprezentanci ni pomembna samo na igrišču, ampak tudi v slačilnici. Soigralci vedo povedati, da ste bili na EP zelo dober motivator in tam skrbeli za dobro vzdušje.
To pride spontano. Verjamem, da v ekipi za EP vseeno nisem bil zaradi tega, ampak zaradi košarkarskega znanja. Res pa je, da ko igraš in nimaš ravno vodilne vloge, gledaš tudi na to, kaj narediti, da boš najbolj pomagal ekipi. Če to pomeni, da boš dobro nosil brisače, jih boš tudi dobro nosil, če si podrejen ekipi. Tej nas je bilo vseh 12 fantov zagotovo podrejenih. Sam sem kot najstarejši res kdaj poskrbel tudi za smeh in dobro vzdušje, po drugi strani pa tudi za disciplino. Pri toliko mladih fantih lahko marsikaj pride na pamet, kar je potem treba tudi malce zavreti. Vse pa je bilo seveda v dogovoru s selektorjem. To, kdo je imel kakšno vlogo, sploh ni pomembno. Prepričan sem, da bi tudi Gogi Dragić dejal, da mu je vseeno, ali je imel vlogo MVP ali ne, ampak mu je pomembno samo, da ima okrog vratu zlato odličje. Izpostavljati posameznike je brez pomena, vsak sam pri sebi najbolj ve, zakaj je bil tam in koliko je pripomogel k temu naslovu.

Članki iz rubrike