Mobilna verzija
AKR_9737 Odkrito.si

Ekskluzivno: Rok Ferengja prvič o življenju z ...

Jernej Šugman Svet24.si

Kolegi Jerneja Šugmana močno pogrešajo

horoskop Svet24.si

Horoskop za ponedeljek, 19. februarja

luka mesec Svet24.si

Izjava, ki odmeva: Luka Mesec o izvoznikih

How-do-you-wax-your-legs Najstnica.si

Britje ali depilacija?

Artur Štern Njena.si

Artur Štern se vrača!

neslihan 9 Njena.si

Lepi Burak ogroža njen zakon

STA
STA

Nika Barič nova kapetanka Slovenije

Nika Barič
Arsen Perić

Slovenska ženska košarkarska reprezentanca je začela priprave za uvodni preizkušnji v kvalifikacijah za naslednje evropsko prvenstvo, ki bo 2019 v Latviji in Srbiji. Izbranke selektorja Damirja Grgića so zbrane v Laškem, kapetanski trak pa bo po reprezentančni upokojitvi Maje Erkić nosila prva zvezdnica ekipe Nika Barič.

Reprezentanci, ki bo v soboto, 11. novembra, gostovala v Romuniji, štiri dni kasneje pa se bo v Celju pomerila s Finsko, so se v primerjavi z evropskim prvenstvom junija na Češkem pridružile Zala Friškovec, Maruša Seničar in Aleksandra Krošelj.

"Tako strokovni štab kot igralke smo komaj čakali, da se ponovno zberemo in začnemo s pripravami. Pred nami je novo kvalifikacijsko obdobje in novi izzivi. Vzdušje je v ekipi je zelo dobro, veseli nas tudi dejstvo, da so dekleta zdrava in v dobri formi. Pomembno je, da ostanemo skromni in ohranjamo miselnost, ki nas je krasila v prejšnjih kvalifikacijah in na evropskem prvenstvu. Pred nami so pomembni dnevi, ko se bomo skušali čim bolje pripraviti na prvo tekmo proti reprezentanci Romunije," pravi selektor Grgić.

Slovenija bo igrala v skupini E s Finsko, Romunijo in Francijo, nastop na EP pa si bodo zagotovile zmagovalke vseh osmih skupin ter šest drugouvrščenih ekip. V drugem kvalifikacijskem oknu, 10. in 14. februarja, bosta v Sloveniji gostovali izbrani vrsti Francije in Romunije, v zadnjem ciklusu, ki bo na sporedu novembra 2018, pa bodo Slovenke gostovale na Finskem ter v Franciji.

Po ženskah bodo na vrsto prišli še moški oziroma evropski prvaki iz Istanbula, ki bodo začeli dolgo pot do svetovnega prvenstva 2019 na Kitajskem. Slovenija pod vodstvom Rada Trifunovića bo 24. novembra v Stožicah gostila Belorusijo, dva dni kasneje pa se bo v Burgosu pomerila v Španijo.

Tako za žensko tekmo s Finsko kot moško z Belorusijo je od danes dalje mogoče kupiti vstopnice. Za dekleta so te v predprodaji pet evrov oziroma sedem na dan tekme, fantje pa so vredni 15 evrov oziroma 18 evrov. Košarkarska zveza Slovenije je za vse navijače, ki so reprezentanco spodbujali na poti do naslova evropskih prvakov, pripravila zahvalo. Do 13. novembra bodo lahko s preslikavo vstopnice s tekme slovenske reprezentance na evropskem prvenstvu 2017 kupili vstopnico za Belorusijo po ceni 10 evrov.

Značke: košarka , sta