Mobilna verzija
šarac Odkrito.si

Miki Šarac in skrivnostna svetlolaska

transavia, letalo Svet24.si

Začelo se je s prdenjem, končalo z zasilnim ...

nazif mujić Svet24.si

Po trpljenju in revščini se je poslovil igralec ...

denar, pokojnine Svet24.si

Konec varčevalnih ukrepov za pokojnine

ženske spodnje hlače Najstnica.si

Skrivnost razkrita: Temu služi žepek na ...

Artur Štern Njena.si

Artur Štern se vrača!

tina maze2 Njena.si

Podrobnosti poroda Tine Maze

ms
ms

GORAN DRAGIĆ EKSKLUZIVNO - o EuroBasketu, vrnitvi v Miami, o nadaljevanju igranja za reprezentanco ...

vszi

Pred natančno sedmimi tedni je bila v Sloveniji košarkarska vročica na vrhuncu. Reprezentanca se je uvrstila v finale evropskega prvenstva in dan pozneje osvojila zlato kolajno. Najboljši posameznik EuroBasketa je postal Goran Dragić, ki ob vrnitvi v domovino ni imel veliko časa za slavje. Nova sezona v ligi NBA je bila pred vrati, v zraku pa je tako obstalo tudi njegovo nadaljnjo igranje v slovenski izbrani vrsti. Enaintridesetletni Ljubljančan je za EkipoSN ekskluzivno spregovoril ob pomoči našega posebnega dopisnika.

Kako so vas sprejeli v klubu, ko ste se po osvojitvi zlate kolajne na evropskem prvenstvu in nazivu najkoristnejšega igralca vrnili v Miami?
Vsi so bili izredno veseli zame. Kot so mi dejali, so vsi spremljali tekme, verjetno zaradi mene (smeh). Mislim celo, da so ogled tekem organizirali v zdravniški sobi. Med prvenstvom sem prejemal veliko sporočil – esemesov in tvitov. Ko sem se vrnil v Miami, me je na steni pričakal ogromen poster, na katerem dvigujem pokal za naslov evropskih prvakov. Vsi igralci so se podpisali nanj.

dragic 3 pm
Profimedia


Kako močno so večletno igranje v ligi NBA in s tem pridobljene izkušnje vplivali na vaš prispevek v slovenski reprezentanci na letošnjem evropskem prvenstvu?
Vsako leto opravim proces učenja, vsako leto poskušam postati boljši košarkar, boljši vodja na igrišču. Na evropskem prvenstvu smo imeli dobro mlado moštvo. Selektor Igor Kokoškov je postavil odličen sistem za nas, zelo dobro smo delovali kot ekipa. Zame je bil to ključ – ni šlo le za enega ali dva igralca, ampak za celotno ekipo. V takšni podobi smo se predstavili na EuroBasketu.

In če ta dejavnik kot kritičnega primerjate s prejšnjimi prvenstvi, na katerih Slovenija ni bila uspešna, do kakšnih zaključkov pridete?
Izkazalo se je, da je bil to zelo pomemben faktor. V preteklosti smo bržčas imeli celo boljše igralce, ampak v moštvu ni bilo kemije. Ravno to nam je manjkalo, da bi storili še zadnji korak in že prej osvojili kolajno. To leto smo se igralci res povezali v celoto in tako igrali odlično.

dragic 2 pm
Profimedia


CELOTEN ČLANEK SI LAHKO PREBERETE V DANAŠNJI TISKANI ŠTEVILKI EKIPE SN, KI JO NAJDETE TUDI NA TEJ POVEZAVI.