stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

ms
ms
0 04.11.2017 07:37:45

GORAN DRAGIĆ EKSKLUZIVNO - o EuroBasketu, vrnitvi v Miami, o nadaljevanju igranja za reprezentanco ...

vszi
Pred natančno sedmimi tedni je bila v Sloveniji košarkarska vročica na vrhuncu. Reprezentanca se je uvrstila v finale evropskega prvenstva in dan pozneje osvojila zlato kolajno. Najboljši posameznik EuroBasketa je postal Goran Dragić, ki ob vrnitvi v domovino ni imel veliko časa za slavje. Nova sezona v ligi NBA je bila pred vrati, v zraku pa je tako obstalo tudi njegovo nadaljnjo igranje v slovenski izbrani vrsti. Enaintridesetletni Ljubljančan je za EkipoSN ekskluzivno spregovoril ob pomoči našega posebnega dopisnika.

Kako so vas sprejeli v klubu, ko ste se po osvojitvi zlate kolajne na evropskem prvenstvu in nazivu najkoristnejšega igralca vrnili v Miami?
Vsi so bili izredno veseli zame. Kot so mi dejali, so vsi spremljali tekme, verjetno zaradi mene (smeh). Mislim celo, da so ogled tekem organizirali v zdravniški sobi. Med prvenstvom sem prejemal veliko sporočil – esemesov in tvitov. Ko sem se vrnil v Miami, me je na steni pričakal ogromen poster, na katerem dvigujem pokal za naslov evropskih prvakov. Vsi igralci so se podpisali nanj.

dragic 3 pm
Profimedia


Kako močno so večletno igranje v ligi NBA in s tem pridobljene izkušnje vplivali na vaš prispevek v slovenski reprezentanci na letošnjem evropskem prvenstvu?
Vsako leto opravim proces učenja, vsako leto poskušam postati boljši košarkar, boljši vodja na igrišču. Na evropskem prvenstvu smo imeli dobro mlado moštvo. Selektor Igor Kokoškov je postavil odličen sistem za nas, zelo dobro smo delovali kot ekipa. Zame je bil to ključ – ni šlo le za enega ali dva igralca, ampak za celotno ekipo. V takšni podobi smo se predstavili na EuroBasketu.

In če ta dejavnik kot kritičnega primerjate s prejšnjimi prvenstvi, na katerih Slovenija ni bila uspešna, do kakšnih zaključkov pridete?
Izkazalo se je, da je bil to zelo pomemben faktor. V preteklosti smo bržčas imeli celo boljše igralce, ampak v moštvu ni bilo kemije. Ravno to nam je manjkalo, da bi storili še zadnji korak in že prej osvojili kolajno. To leto smo se igralci res povezali v celoto in tako igrali odlično.

dragic 2 pm
Profimedia


CELOTEN ČLANEK SI LAHKO PREBERETE V DANAŠNJI TISKANI ŠTEVILKI EKIPE SN, KI JO NAJDETE TUDI NA TEJ POVEZAVI.

Članki iz rubrike