Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

jure-podjavoršek Njena.si

Mojster Jure: Žena in otroci so moje življenje

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

ku
ku
4 04.10.2017 18:04:14

SUPER ODLOČITEV FIBE: Za Slovenijo v kvalifikacijah tudi Dončić, Randolph, Murić ...

fiba
Potem ko je v sporu med Fibo in podjetjem ECA, ki vodi evroligo, kazalo, da nikoli ne bo prišlo do dogovora, so se za korak nasproti drugi strani odločili pri Fibi, v nasprotnem bi reprezentance v prihajajočih kvalifikacijah za svetovno prvenstvo nastopile močno oslabljene.

Mednarodna košarkarska zveza (Fiba) je v torek na zasedanju v Švici odločila, da vse kvalifikacijske tekme za SP 2019, ki bodo na sporedu novembra in februarja prihodnje leto, prestavi s četrtkovega na petkov termin. Z novim terminom, Fiba ga označuje kot kompromis, bi za vse reprezentance lahko zaigrali najboljši košarkarji v evropskih klubih.

Fiba je s spremembo termina skušala zagotoviti, da bi za svoje reprezentance lahko zaigrali košarkarji, ki nastopajo v evroligi v okviru konkurenčnega združenja Uleb, ki bodi elitno klubsko evropsko tekmovanje. Po prvotnem koledarju so se termini tekem prekrivali, kar bi za posamezne reprezentance pomenilo, da bodo nastopale oslabljene in brez zvezdnikov, posledično pa bi bil veliko manjši tudi interes.

Slovenska izbrana vrsta, ki bo predvidoma prihodnji teden dobila tudi novega selektorja, saj ima Igor Kokoškov obveznosti pri Utahu v ligi NBA, bi v primeru, da ne bi bilo dogovora, nastopili brez Luke Dončića, Anthonyja Randolpha, Eda Murića, Alekseja Nikolića in Zorana Dragića. Jasno, tako ali tako tudi brez Gorana Dragića.

Zaplet je pri košarkarjih in navijačih naletel na močan odpor in kritike, na koncu pa je Fiba vendarle popustila in vsaj delno prilagodila termine tekem.


Evropski prvaki Slovenci bodo v uvodnem krogu kvalifikacij v Stožicah gostili ekipo Belorusije.

Članki iz rubrike