gasilec, gasilci Svet24.si

Novo zažiganje vozil, tokrat v Šiški

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

ku
ku
2 23.09.2017 07:25:52

RECEPT ZA USPEH! Rašo Nesterović razkril, kako je iz Gorana Dragića potegnil najboljše: Rekel sem mu, da je tisti, ki mora ...

fiba
Radoslav Nesterović je razkril, kako se je Goran Dragić prelevil v - najboljšega.

Bil je MVP prvenstva, bil je preprosto - najboljši! Toda Goran Dragić, junak slovenske zmage na evropskem prvenstvu v Turčiji, je moral v svoji reprezentančni karieri prestati marsikaj, da je prišel, kjer je v tem trenutku. Ob tem se je naposlušal tudi kritik, ne nazadnje je celo Radoslav Nesterović, generalni sekretar košarkarske zveze, zdaj poudaril, da Dragićeva vloga v izbrani vrsti v preteklosti dejansko ni bila na primerni ravni. Hkrati je Nesterović razkril, zakaj se je to letos povsem spremenilo.

"On je vodja. Potreboval pa je kar nekaj časa, da se je s tem sprijaznil. Večkrat sem mu dejal: 'Gogi, ti si tisti, ki mora povzdigniti glas. To dela dober vodja.' Toda ker je po naravi zadržan in nerad povzdigne glas, je imel s tem kar nekaj težav. Ni konfliktna osebnost. Na srečo pa je kmalu uvidel, da zgolj košarkarska predstava ni dovolj. Kapetan mora dati še več. In Gogi nam je to dal. Presegel je sebe in svoj značaj," je v intervjuju za Sportal dejal Nesterović, ki je vrsto let igral tudi v ligi NBA, in dodal: "Odgovor na vaše vprašanje ( Je to še tisti deček, na katerega ste pred leti naleteli na treningu Ilirije?)  pa je, da je on še vedno le 'navaden tip iz Kosez'. Ko ga gledam, se mi v misli prikrade ameriško košarkarsko reklo, ki uči, da si lahko dober košarkar 15 let, slab človek pa si vse življenje. No, Gogi je odličen košarkar, po karieri pa bo ostal dober človek. Tudi zaradi tega bo v našem okolju vedno dobrodošel in zaželen."

873-29-nesterovic ap
Arsen Perić

Članki iz rubrike