pomlad Svet24.si

Tedenski horoskop: Čas je za razmislek, kje lahko...

annie-charlotte Svet24.si

25-letnica v razmerju z dvema moškima: "Ne varam,...

Boštjan Gorjup Necenzurirano

Odstopil direktor enega največjih slovenskih ...

damjanic setinc pasek Reporter.si

Strokovni sodelavci poslanke Mojce Šetinc Pašek:...

nika prevc Ekipa24.si

Poglejte to! Kako se je kalil veliki kristalni ...

Kate Middleton je dobesedno pogrešana! Odkrito.si

Spletne spletke - Je s Kate nekaj hudo narobe?!!

doncic Ekipa24.si

Kaaaaaj?! Dončić se je držal za glavo in smejal...

nu
nu
126 19.09.2017 20:48:01

SPRELETAVA SRH! Slovenska igralska legenda Goranu Dragiću spisala epski poklon, ki vam bo dal misliti do KONCA ŽIVLJENJA!

Fiba
Dolgoletni slovenski filmski in gledališki igralec je prvemu slovenskemu junaku spisal hvalnico brez primere.

Roman Končar se je oglasil na svojem facebook profilu, potem ko je na programu PLANET TV-ja videl imeniten prispevek o obisku mame Dražena Petrovića, ki je Dragiću podarila dres pokojnega sina. Dragić je ob tem skrušen in ganjen jokal, mojster besede Končar pa je ob tem ubesedil občutke mnogih Slovencev. Občutke o vsem, kar Dragić trenutno predstavlja s svojo podobo, uspešnostjo, pa tudi pripadnostjo, domovino, poreklom in še čem. Naježite se, Končarjev zapis v nadaljevanju objavljamo v celoti, brez vsebinskih in jezikovnih posegov. 

Res sem že mislil, da je konec...Pa noče in noče biti. Konec, namreč. Da je temu tako, je pravkar poskrbel Goran Dragić. Ogledal sem si njegov pogovor, ta hip se je končal, z novinarjem PLANET TV-ja. In me je ganil. Mati mila, do solz me je ganil. On, Goran Dragić. ČLOVEK, za nalašč zapisano z največjimi možnimi črkami. Ker Goran Dragič JE ČLOVEK, katerega ime in priimek je vredno in spoštljivo zapisati z velikimi, z največjimi črkami. Goran Dragić je človek, ki zna govoriti. Slovensko. Goran Dragić je človek, ki se zna tudi izražati. Svetovljansko, ne le slovensko. Goran Dragić je človek, ki ima srce na tistem mestu, kjer bi v vsakem od nas preprosto srca morala biti. Goran Dragić je inteligenten človek, katerega je Stvarnik obdaril tudi z velikansko mero čustvene inteligence. Način, kako je Goran Dragić sprejel darilo, katerega mu je namenila gospa Petrović, mama pokojne legende svetovne košarke, Dražena Petrovića, je bil ganljivo spoštljiv. Kakšna skromnost, kakšna, ponovno izkazana človečnost, kakšno odprto, ranljivo srce ima ta košarkarski junak slovenski. Nimam besed. In Goran Dragić je tudi duša od človeka. Občutljiva, poštena in topla človeška duša, ki se zna in zmore čisto do konca iskreno zahvaliti vsaki navijačici in vsakemu navijaču posebej, ki se zna in zmore prikloniti tudi vsem svojim nasprotnikom, ki maltene nikoli ne pozabi omeniti vseh in vsakogar, ki so mu, kot člani naše strokovne odprave na letošnjem prvenstvu Evrope, stali ob strani, in, ki zna in zmore na naravnost fascinantno pretresljiv način javno povedati svoji ženi, da jo ima rad in, da jo je pogrešal in, da se ji iz globin svojega srca opravičuje, ker jo je zadnjih nekaj dni nehote zanemarjal, in, ki zna "polubčkati" svoje otroke, ker jih ima neskončno rad, tako zelo rad, da se nobena medalja tega sveta ne more primerjati s tem. In, konec vseh koncev, Goran Dragić je tudi ČLOVEK, ki zna poljubiti in ljubiti svojo, slovensko domovino, svoj slovenski narod, svoj, slovenski jezik, ne da bi pri tem kadarkoli pozabil tudi na drugi pol svojih korenin, ki jih spoštuje popolnoma enakovredno, kot spoštuje slovensko klenost. Goran Dragić je s svojo človeško držo nastavil vsem nam ogledalo, v katerem lahko čisto vsak izmed nas ugleda vse tisto, kar realno smo, pa tudi vse tisto, kar nismo, pa bi lahko bili. Goran Dragić nam je, na krilih svojih fenomenalnih "košarkarskih bratov reprezentančnih", nazorno pokazal, da je čisto vse enostavno - mogoče! Le srca morajo začeti biti v istem ritmu. Srca vseh nas, ne le redkih posameznic in posameznikov. Moj globok, do tal segajoč poklon, gospod Goran Dragić, ČLOVEK!

Članki iz rubrike