evropski parlament Svet24.si

Evropski poslanci ob plači upravičeni do ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

robert fico Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno ...

zoran jankovic PL Reporter.si

Omrežje velike mestne družine: To so pripadniki ...

luka doncic oklahoma dallas pm Ekipa24.si

Noro! Dončić in Dallas sta po tem izjemnem ...

Ana Bucik, Kris Jogan Njena.si

Sanjska poroka slovenske alpske smučarke

doncic Ekipa24.si

Nastavite budilke: jasno je, kdaj bo Dallas igral ...

nu
nu
136 17.09.2017 22:42:58

DRAGIĆ, slovenski BOG! 35 točk in tole noro pojasnilo: NISEM MOGEL VEČ, toda nato se je zgodilo nekaj neverjetnega. Zgodili so se ...

FIBA
Kakšna zgodba! Kakšna drama!

Goran Dragić je bog na igrišču, selektor Igor Kokoškov bog na klopi. Skupaj pa sta spisala zgodbo, kakšne finalne tekme Eurobasketa sploh še niso videle. Goran Dragić je v prvem počasu dosegel neverjetnih 26 toč, v treh četrtinah prav tako neverjetnih 35 točk, nato pa enostavno ni šlo več. Srbi so menjali obrambo, menjali igralce na njem in preprosto je zmanjkalo energije. Meti so leteli mimo, izgubljal je žogo. 

Nato pa poteza brez primere. Selektor Kokoškov se je odločil, da bo Gorana potegnil na klop. Ne zgolj na kratek počitek, to ne bi imelo pravega smisla. Goran ni mogel več, to je bilo jasno, in naš veliki as se je strinjal, da je priložnost treba dati drugim. Da jim je treba zaupati. Da ima Slovenija ekipo, ne samo Dragića. In to kljub temu, da Slovenija na igrišču ni imela poškodovanega Luke Dončića. Drzna poteza Kokoškova, drzno strinjanje Dragića, toda zadela sta v polno. 

"Kaj je Slovenija? Evropski prvak!" je izmučeni Dragić zatulil v mikrofon Kanala A še pred podelitvijo priznanj. In povedal vse o tej neverjetni finalni zgodbi. "V drugem polčasu sem imel krče, nisem mogel teči. Nisem mogel več. Toda ekipa je fenomenalna, od prvega do zadnjega. To je pretehtalo," je dejal za Kanal A in še nekajkrat poudaril, da so odločili fantje, ki so v tem težkem položaju dobili nepričakovano odgovornost. 

"Jaz nisem mogel, Luka se je poškodoval, toda tu so bili Prepelič, Blažič, Vidmar in ostali. Zgodili so se oni in zgodila se je zmaga. To je bilo neverjetno, zmagala je ekipa," je bil navdušen nekako v duhu tega, kar smo gledali celotno prvenstvo. Dragić je vlekel, toda vsakič, ko je bilo treba, so na sceno stopili tudi drugi. Brez ljubosumja, z zavedanjem kolektivne odgovornosti, z velikim, široki, srčnim nasmehom na obrazu. 

Članki iz rubrike