boštjan-močnik 2 Svet24.si

Brigadir Boštjan Močnik: »Kdo pa bo pomagal, ko...

pgd-križe, pgd-tržič, požar-sebenje Svet24.si

Foto: Zagorela hiša v občini Tržič

1715253201-dsc9430-01-1715253168875 Necenzurirano

Ukradeni otroci: kako je Matej Tonin sunil delo ...

anze logar pl3 Reporter.si

Anže Logar izzval Janšo: »Pripravljen sem na ...

maribor af Ekipa24.si

Sol na ljubljanske rane! Ste videli, kaj so ...

Nizozemska Revija Stop

Nizozemska izključena iz finala Evrovizije 2024

luka doncic dallas pm Ekipa24.si

Kar je 'pretepeni' in poškodovani Dončić ...

STA
STA
0 09.09.2017 16:27:08

Nemci izločili Francoze

fiba
Potem ko so končnico košarkarskega evropskega prvenstva začeli Slovenci z zanesljivo zmago proti Ukrajini, so že v drugi tekmi osmine finala za prvo presenečenje poskrbeli Nemci. Premagali so Francoze s 84:81 in si zagotovili četrtfinalni nastop.

Nemška zvezdnika Dennis Schröder in Daniel Theis sta bila premočna za nekdanje evropske prvake, pa čeprav so Francozi v napeti končnici nadoknadili osem točk zaostanka in imeli na koncu še met za tri za izenačenje. A Nando de Colo ni zadel in Nemčija se je veselila prigaranega uspeha.

Pri izidu 81:74 pol minute pred koncem sicer ni kazalo, da bo sledila drama. Toda Nemcem so se zatresle roke, izgubili so dve žogi, Francozi pa so se povsem približali. V igri živcev in metanja prostih metov so ob koncu nemški košarkarji vodili za tri, prednost pa zadržali po zadnjem neuspešnem francoskem napadu.



Za zmagovalce je Theis dosegel 22 točk (in sedem skokov), eno manj pa Schröder, pri Francozih pa je bil najbolj razpoložen Evan Fournier s 27 točkami, tik pred dvojnim dvojčkom (15 točk in devet skokov) je dvoboj končal Boris Diaw.

Nemčija se je v četrtfinale EP doslej nazadnje uvrstila leta 2007 pod vodstvom Dirka Nowitzkega, za preboj v polfinale pa se bo merila z boljšim iz dvoboja med Španijo in Turčijo.

Značke: košarka, ep

Članki iz rubrike