stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

STA
STA
0 06.08.2017 11:16:28

Predzadnja priložnost za ogled slovenskih košarkarjev

www.alesfevzer.com
Košarkarje Slovenije ob 20.15 čaka tretja prijateljska tekma v pripravah na eurobasket, ki se bo v Helsinkih začel konec avgusta. Po Madžarski se bodo na pokalu Adecco v mariborski dvorani Tabor srečali s Češko.

Glede na to, da sta reprezentanci dobili prvi tekmi - Slovenija je v petek premagala Madžarsko s 84:64, Češka pa je bila od slednje boljša v soboto s 85:51 - bo tekma odločala o prvem mestu na turnirju Adecco. Slovenija je nesporni favorit, tudi zaradi dejstva, ker je Češka pred dnevi ostala brez svojega prvega zvezdnika, Jana Veselyja, ki se je nastopu odpovedal zaradi naporne klubske sezone pri evropskem prvaku Fenerbahčeju.


Proti Češki, ki je prav na zadnjem evropskem prvenstvu v Franciji 2015 zabeležila svojo najvišjo uvrstitev - 7. mesto, bo znova manjkal Američan s slovenskim potnim listom Anthony Randolph, ki je v soboto v ZDA oblekel poročno obleko in si nadel prstan zvestobe. Se pa bosta zato mariborski publiki predstavila Goran Dragić in Luka Dončić, ki sta bila že v petek glavna magneta za lovce na avtograme ali fotografije.

To bo hkrati predzadnja priložnost za ogled izbrancev selektorja Igorja Kokoškova v Sloveniji. Naslednji teden jih čakata dve tekmi v Opatiji, nato je na vrsti turnir v Izraelu, 24. avgusta pa sledi še zadnja preizkušnja pred odhodom na Finsko proti Hrvaški.

Značke: košarka, sta

Članki iz rubrike