Mobilna verzija
šarac Odkrito.si

Miki Šarac in skrivnostna svetlolaska

transavia, letalo Svet24.si

Začelo se je s prdenjem, končalo z zasilnim ...

nazif mujić Svet24.si

Po trpljenju in revščini se je poslovil igralec ...

denar, pokojnine Svet24.si

Konec varčevalnih ukrepov za pokojnine

ženske spodnje hlače Najstnica.si

Skrivnost razkrita: Temu služi žepek na ...

Artur Štern Njena.si

Artur Štern se vrača!

tina maze2 Njena.si

Podrobnosti poroda Tine Maze

ku
ku

Fenomenalne Slovenke nocoj za naslov evropskih prvakinj, na drugi strani neugodne Španke (video)

Mlade slovenske košarkarice se bodo nocoj ob 20.45 s Špankami potegovale za naslov evropskih prvakinj.

Slovenska reprezentanca deklet do 20 let je v polfinalu prvenstva na Portugalskem po podaljšku premagala Francijo (81:75) in si zagotovila zgodovinski nastop v finalu. Španke so bile v polfinalu boljše od Rusinj (67:55).

Slovenija na letošnjem evropskem prvenstvu prikazuje odlične igre iz tekme v tekmo. V skupinskem delu so varovanke Damirja Grgića ugnale BiH in Madžarsko, nato pa so izgubile s Francijo, a kljub porazu zasedle prvo mesto v skupini C. V osmini finala so Slovenke močno nadigrale Turčijo, v četrtfinalu pa so bile boljše še od Latvije.

Španija je v zadnjih šestih letih osvojila pet zlatih in eno srebrno kolajno, od leta 2006 pa je bila stalno na zmagovalnem odru.

Selektor Damir Grgić, ki je prejšnji mesec na evropskem prvenstvu vodil tudi slovensko člansko izbrano vrsto, je pred finalom povedal: "Najprej bi se rad zahvalil vsem tistim v domovini, ki so bili z nami skozi celotno prvenstvo in od katerih smo prejeli številne čestitke in sporočila podpore. Storili bomo vse, da danes ne razočaramo vseh naših navijačev in dokažemo, da smo zasluženo v finalu. Španija, ki je s to generacijo osvojila naslov prvakinj med mladinkami, je seveda absolutni favorit, mi pa ji bomo skušali pomešati njihovo računico."

V dosedanjem delu prvenstva se je med Slovenkami najbolj izkazala Zala Friškovec, ob njej sta v ospredju še Larisa Ocvirk in Anamaria Prezelj - igralki, ki ju je Grgić popeljal tudi na člansko prvenstvo na Češko.

Pred srečanjem, ki se bo začelo ob 20.45, so na Portugalsko spodbudne misli poslale Nika Barič, Eva Lisec, Teja Oblak, Tina Jakovina in Tina Trebec. Glej video: