mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

ku
ku
0 12.07.2017 19:48:04

Po dopolnitvi zakona o državljanstvu ni več ovir za Randolpha

Državni zbor je z 48 glasovi za in 24 glasovi proti podprl dopolnitev zakona o državljanstvu, ki ob soglasju vlade izjemoma omogoča pridobitev slovenskega državljanstva osebi, ki ne živi v Sloveniji in nima urejenega statusa tujca. Gre za primere posameznikov, ki so ali bi v prihodnje s svojim delovanjem izjemno prispevali k razvoju države in povečanju mednarodnega ugleda oziroma prepoznavnosti.

Tudi v prihodnje bosta morala resorni organ in vlada v vsakem konkretnem primeru podelitve državljanstva z naturalizacijo utemeljiti državni interes, zato je vsak strah, da bo prihajalo do zlorab instituta izredne naturalizacije, odveč.

Predlog za dopolnitev zakona je po skrajšanem postopku vložila skupina koalicijskih poslancev. Prvopodpisani pod predlogom Peter Vilfan (DeSUS) je pojasnil, da dopolnitev zakona olajšuje podelitev državljanstva osebam, ki bi s svojim delom koristile državi, kot so vrhunski športniki, znanstveniki in drugi.

Po dopolnitvi zakona bo kot kaže slovenski potni list kmalu dobil ameriški košarkar Anthony Randolph, sicer član madridskega Reala, in tako zaigral za slovensko reprezentanco na prihajajočem evropskem prvenstvu.

Članki iz rubrike