gensko spremenejena semena, NGT, gnojenje, škropljenje, kmetijstvo Svet24.si

Multinacionalke meljejo vrtičkarje in domača ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

STA
STA
0 29.06.2017 13:04:28

Cilj košarkarjev je visok in zelo jasen: kolajna!

www.alesfevzer.com
Osemnajst kandidatov za slovensko košarkarsko reprezentanco, ki bo konec avgusta in septembra nastopila na evropskem prvenstvu na Finskem in v Turčiji, bo s pripravami začelo 19. julija v Zrečah, prvi zvezdnik ekipe in član Miami Heat Goran Dragić pa se bo ekipi, ki želi osvojiti medaljo, pridružil nekoliko pozneje.

Slovenija bo igrala v predtekmovalni skupini A v Helsinkih, kjer bodo še Poljska, Finska, Grčija, Islandija in Francija, prve štiri ekipe pa se bodo uvrstili v nadaljnje boje EP. Po besedah predsednika Košarkarske zveze Slovenije (KZS) Mateja Erjavca, ki je včeraj obiskal Gorana Dragića, je cilj ekipe medalja, "kar je izpostavil tudi Dragić, in če si to želijo igralci, jih bo pri tem zveza tudi podprla". Po njegovem mnenju bo pomembna že prva tekma s Poljsko 31. avgusta.

Po besedah selektorja Igorja Kokoškova je v slovenski skupini izjemno močna Francija in tudi vedno neugodna Grčija. "Toda mi nikogar ne podcenjujemo, nikogar pa se ne bojimo in se bomo na vsaki tekmi borili kot levi. Pet tekem v skupinskem delu nas čaka v sedmih dnevih in moramo zato 'podaljšati' klop, da bi igrali vsi, ki bodo odšli na Finsko, ter da bo ekipa na ta način ves čas turnirja lahko igrala na visoki ravni. Cilji so visoki. Želimo dobiti prvo tekmo, tekma s Poljsko bo ključ za pot v Istanbul," je dejal srbski trener na slovenski klopi Kokoškov.

Širši seznam:
Jaka Blažič (branilec, Baskonia, Španija), Tomaž Bolčina (center, Helios Suns, Slovenija), Vlatko Čančar (krilo, Mega Leks, Srbija), Žiga Dimec (center, Krka, Slovenija), Luka Dončić (branilec, Real Madrid, Španija), Goran Dragić (organizator igre, Miami Heat, ZDA), Gregor Hrovat (krilo, Union Olimpija, Slovenija), Jan Kosi (krilni center, Sixt Primorska, Slovenija), Miha Lapornik (branilec, Bilbao Basket, Španija), Blaž Mahkovic (krilni center, Igokea, Bosna in Hercegovina), Edo Murić (krilo, Banvit, Turčija), Aleksej Nikolić (branilec, Brose Baskets, Nemčija), Klemen Prepelič (branilec, Limoges, Francija), Anthony Randolph* (krilni center, center, Real Madrid, Španija), Matic Rebec (organizator igre, Krka, Slovenija), Luka Rupnik (organizator igre, Fuenlabrada, Španija), Žan Mark Šiško (organizator igre, Ilirija, Slovenija), Gašper Vidmar (center, Banvit, Turčija), Saša Zagorac (krilni center, Parma, Rusija);

* še nima slovenskega državljanstva.

Značke: košarka, ep

Članki iz rubrike