klemen boštjančič Svet24.si

Svoboda ima še tretjega podpredsednika, nimajo pa...

433132554_2134136413613298_5685619191041566114_n Svet24.si

Policija prekinila iskanje male Danke v Banjskem ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija portugalska ronaldo 3 Ekipa24.si

Jaaaa!!! Norišnica v Stožicah, Slovenija na ...

Kate in William ganjena ob podpori javnosti Odkrito.si

Kate in William zapuščata London

vinicius Ekipa24.si

Zvezdnik Reala in Brazilije se je zlomil pred ...

ps
ps
0 20.06.2017 08:34:35

Alen Omić o naturalizaciji Američana: Zakaj le, če pa sem jaz zdrav in na voljo Sloveniji?

www.alesfevzer.com
Slovenska ženska reprezentanca je končala z nastopi na EuroBasketu, ta letos čaka tudi še moško izbrano vrsto.

V Pragi je za Slovenijo igrala tudi naturalizirana Američanka Shante Evans, prvič se je zgodilo, da je dres slovenske reprezentance oblekla igralka z one strani luže. Že nekaj časa pa se veliko govori tudi o Američanu, ki naj bi okrepil moško ekipo.

Anthony Randolph iz Reala in Kyle Hines iz CSKA-ja sta imeni, ki se najbolj pogosto omenjata, da bi zaigrala za reprezentanco. Oba igrata na položaju štiri, ki je najbolj deficitarno v slovenski reprezentanci. Morebitno angažiranje Američana pa bi seveda pomenilo, da v ekipi ne bi bilo več mesta za Alena Omića, ki je zadnja tri leta zasedal mesto naturaliziranega igralca oziroma košarkarja s tako imenovano zvezdico.


Seveda nas zanima, kaj si o vsem skupaj misli on. "Nič ne vem. Prišel sem na širši seznam 30 igralcev, upam pa, da bom dovolj dober in bom tudi med tistimi, ki bodo začeli priprave. To ni moja stvar, trener bo odločil, kdo bo šel na prvenstvo. Želim pa si, da bi bil del reprezentance, da bi bila to še naprej moja ekipa, tako kot je bila tri leta zapored, drugo me ne zanima," je povedal v uvodu.

S selektorjem Igorjem Kokoškovom sta se pred časom že slišala. "Po tem pogovoru sem sklepal, da računa name. Razen če bo šest Američanov dobilo potni list ..." je bil nekoliko ironičen in hitro dodal, da to pač ni njegova stvar. Toda bolj ko je govoril o tem, bolj se je videlo, da o tem razmišlja, in predvsem, da mu ni vseeno. "Od 18. leta sem v reprezentanci. Vsak mlad igralec si želi igrati za slovensko reprezentanco. Ko enkrat oblečeš njen dres, si pečen. Moraš ga nositi in igrati za reprezentanco, dokler lahko. In da te zdaj rotirajo ..." je dejal z nekoliko grenkim priokusom.

In potem je povsem odprl karte in poslal sporočilo vodstvu reprezentance. "Lahko registriraš drugega igralca z zvezdico, če nimaš nobenega, če je kdo poškodovan, če se je trojica upokojila, potem lahko razmišljaš o tem. Če pa igralca imaš na voljo in je zdrav ..." Misli ni dokončal, pa saj mu je niti ni bilo treba. Vsi vemo, kaj je želel povedati.

Članki iz rubrike