ris, slovenija Svet24.si

Video: Gozdar v slovenski divjini naletel na nekaj...

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

STA
STA
0 17.06.2017 10:27:43

Po tesnem porazu s Francijo na vrsti Grčija

Fiba
Slovensko žensko košarkarsko reprezentanco po manj kot 24 urah po nesrečnem uvodnem porazu na evropskem prvenstvu s Francijo čaka danes druga preizkušnja. Ob 18. uri se bo v Pragi pomerila z Grčijo, ki je v prvem krogu presenetila evropske prvakinje Srbkinje.

Slovenska dekleta so v uvodu eurobasketa prikazale izjemno igro. Vse do zadnjih sekund so bile v igri za senzacionalno zmago, žal pa v zadnjih dveh minutah niso zadržale petih točk prednosti, prav tako pa v zadnjem napadu Teja Oblak ni zadela trojke za zmago. Evropske in olimpijske podprvakinje so zmagale s 70:68.

Varovanke selektorja Damirja Grgića nimajo časa za obžalovanje, saj jih danes čaka vsaj na papirju odločilna tekma v boju za repasaž oziroma dodatne kvalifikacije za četrtfinale. Če želijo Slovenke osvojiti druga ali tretje mesto v skupini C, morajo premagati Grčijo, ki je v uvodu šokirala Srbijo z 69:60.



Grkinje so izjemno izkušena reprezentanca, saj je njena starost v povprečju prek 30 let. "Ne glede na prvo tekmo, moramo dvigniti glave in proti Grkinjam odigrati najboljšo tekmo. Dolgo smo se pogovarjali, da je prav ta tekma odločilna in zanima me, kako bodo moja dekleta reagirala na nesrečen porazu s Francijo," pravi Grgić.

Slovenija bo imela podobno kot na prvi tekmi glasno podporo s tribun. Na prvi tekmi se je v dvorani Kralovka zbralo približno 300 slovenskih navijačev, ki so vseskozi bučno podpirali ekipo in bili njen 'šesti igralec na parketu'. Med navijači je bil tudi slovenski nogometni vratar Jan Oblak, brat reprezentante Teje Oblak, ki je bila na prvi tekmi med boljši slovenskimi posameznicami.

Značke: košarka, sta

Članki iz rubrike