favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

doncic Ekipa24.si

Zaigralo vam bo srce! Ste videli, v kakšni majici...

lara, topki, skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Skrivnost Larinih pletenih topkov

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

STA
STA
0 05.06.2017 14:00:09

Kokoškov s širšim seznamom: 2 zvezdnika, 2 povratnika in 5 novincev

alesfevzer.com
Selektor slovenske košarkarske reprezentance Igor Kokoškov je objavil imena 29 košarkarjev za akcijo eurobasket 2017. Na njem so vsi najboljši slovenski košarkarji z izjemo Zorana Dragića, ki zaradi poškodbe kolena ne bo na voljo slovenski izbrani vrsti.

Srbski strokovnjak bo seznam reprezentantov, ki bodo povabljeni na priprave za evropsko prvenstvo, razkril konec junija na novinarski konferenci, tedaj pa bo tudi znan natančen razpored prijateljskih tekem in razplet izredne naturalizacije ameriškega košarkarja, ki bi lahko pomagal Sloveniji na prvenstvu, ki se bo igralo septembra v štirih državah.

Na širšem seznamu je dvanajst igralcev, ki so lani Sloveniji priigrali uvrstitev na jubilejni 40. eurobasket, med njimi sta tudi prva zvezdnika Goran Dragić ter Luka Dončić, štirinajst kandidatov za člansko izbrano vrsto pa še nima uradnega nastopa. V primerjavi s širšim spiskom za kvalifikacije za EP je na seznamu sedem novih košarkarjev; povratnika Luka Rupnik in Mirza Begić ter peterica novincev - Tadej Ferme, Jakob Čebašek, Jan Kosi, Gregor Hrovat in Martin Krampelj.

Kar se tiče strokovnega štaba, je Igor Kokoškov izbral iste sodelavce kot lani. Pomagali mu bodo Rado Trifunović, Aleksander Sekulić in Jaka Lakovič, za telesno pripravo pa bo skrbel Miljan Grbović.


"Po dolgi tekmovalni sezoni in natančnem spremljanju potencialnih kandidatov za nastop v dresu slovenske reprezentance na evropskem prvenstvu 2017 sem na širši seznam uvrstil 29 košarkarjev. Glavni kriterij pri izboru kandidatov je bila njihova igra in obnašanje v klubih, za katere so nastopali ter njihov razvoj in napredek v zadnjih sezonah. Pred nami je pomembno tekmovalno leto in verjamem, da se tega zavedajo tudi igralci. Spremljamo zaključek klubskih tekmovanj, kjer nastopajo kandidati. Najpomembnejše je, da igralci po koncu klubske sezone izkoristijo odmor ter da zdravi in motivirani pridejo na začetek priprav. Sami odločamo o svoji pripravljenost za prihajajoče evropsko prvenstvu in to predstavlja našo prednost," pravi Kokoškov.

Slovenci bodo na evropskem prvenstvu nastopali v skupini A na Finskem. V predtekmovanju se bodo pomerili s Poljsko, Finsko, Grčijo, Islandijo in Francijo. V drugi del, ki bo potekal v Istanbulu, bodo napredovale štiri najboljše reprezentance.

* Širši seznam:
Jan Barbarič, Mirza Begić, Jaka Blažič, Tomaž Bolčina, Vlatko Čančar, Jakob Čebašek, Žiga Dimec, Luka Dončić, Goran Dragić, Tadej Ferme, Gregor Hrovat, Erjon Kastrati, Jaka Klobučar, Jan Kosi, Martin Krampelj, Luka Lapornik, Miha Lapornik, Blaž Mahkovic, Edo Murić, Aleksej Nikolić, Mitja Nikolić, Alen Omić, Klemen Prepelič, Matic Rebec, Luka Rupnik, Žan Mark Šiško, Miha Vašl, Gašper Vidmar, Saša Zagorac.

Značke: košarka, sta

Članki iz rubrike