Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

spanje, raziskava Svet24.si

Sanje pod nadzorom

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

masterchef, tekmovalci, 10 Njena.si

Master Chef: Jajca usodna za prvega tekmovalca

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

STA
STA
0 27.05.2017 21:36:32

Nogometni zvezdnik na Ježici, skrit v zadnji vrsti

alesfevzer.com
Slovenska ženska članska reprezentanca je v okviru priprav na evropsko prvenstvo v dvorani na Ježici premagala poljsko s 77:50 (26:12, 39:25, 64:33).

Slovenke bodo naslednjo pripravljalno tekmo igrale v četrtek, 1. junija, ko bodo v Celju gostile Hrvaško.

Slovenske košarkarice so zanesljivo odpravile še reprezentanco Poljske in zabeležile peto zaporedno zmago. Že v tretji minuti so izbranke selektorja Damirja Grgića vodile z 12:0, v peti minuti pa 22:7. V nadaljevanju so Poljakinje vzpostavile ravnotežje, vendar so ob prvem malem odmoru zaostajale za 14 točk, takšna pa je bila prednost slovenske ekipe tudi po koncu 20 minut igre.

Drugi polčas sta z zadetima metoma za tri točke odprli Teja Oblak in Nika Barič ter prednost prvič dvignili na 20 točk. Slovenke so na krilih odlične igre v obrambi in domiselne igre v napadu še povišale svojo prednost. Dve minuti do izteka tretje četrtine je naša izbrana vrsta povišala prednost na 30 točk, še za točko več so vodile ob izteku 30. minut.

Najboljša strelka tekme je bila Baričeva, ki je dosegla 18 točk, med strelke pa so se vpisale še Eva Lisec z 12 točkami, ki jim je dodala še 12 skokov, 12 jih je dosegla tudi Teja Oblak, 11 Živa Zdolšek, po 6 Annamaria Prezelj in Tina Trebec, 4 Sandra Piršič, po 3 Eva Rupnik in Shante Marie Evans ter 2 Rebeka Abramovič. Brez točk sta tekmo končali Ana Ljubenovič in Larisa Ocvirk.



"Čestitke dekletom za novo zmago. Tekma ni bila ravno najlepša za oko, smo pa prišli do visoke zmage. S tem srečanjem smo zaključili drugi ciklus priprav. Pred nami je dan odmora, potem pa nas spet čaka delo. Graditi moramo na trenutni igri. Hvala navijačem za podporo na današnji tekmi," je po zmagi nad Poljakinjami dejal Grgić, selektor slovenske reprezentance.

"Odigrale smo zelo korektno tekmo. Poljska ima slabšo ekipo kot Turčija, ne glede na to pa je selektor od nas zahteval, da igramo agresivno in hitro. Tekmo smo odigrale nekoliko slabše kot včeraj. Poznala se je utrujenost. To je bil dober test za vse igralke, ki igramo več, izkazale pa so se tudi igralke, ki so tekmo začele na klopi. V tem ritmu moramo nadaljevati," pa je Grgića dopolnila Nika Barič.

Med gledalci na tribuni je bil tudi zelo znan obraz. Skrit v zadnji vrsti je sedel Jan Oblak, ki si pogosto ogleda tekme ženske izbrane vrste, če ima čas. Seveda ne naključno, njegova sestra Teja je ena najboljših slovenskih košarkaric.

Evropsko prvenstvo bo med 16. in 25. junijem na Češkem, slovenske košarkarice pa bodo svoje tekme igrale v Pragi. V skupini C bodo njihove nasprotnice reprezentance Francije, Grčije in Srbije.

Značke: košarka, ženske

Članki iz rubrike