Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

plimovanje, piran, obala, morje, poplava-2023 Svet24.si

V Sloveniji je povprečen občan zadolžen za 629 ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

doncic Ekipa24.si

Zaigralo vam bo srce! Ste videli, v kakšni majici...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

STA
STA
0 18.04.2017 16:48:01

Grgić izbral 14 igralk za začetek priprav na EP

Slovensko žensko košarkarsko reprezentanco junija čaka premierni nastop na evropskem prvenstvu. Selektor Damir Grgić je, potem ko je pred dvema tednoma objavil širši seznam kandidatk, zdaj izbral 14 košarkaric, ki bodo začele priprave na tekmovanje.

Priprave bodo igralke začele 12. maja, pred odhodom na Češko pa bodo odigrale tudi osem pripravljalnih tekem, štiri na domačih tleh.

Na priprave v Zreče je selektor Grgić povabil 14 igralk. Na seznamu je 12 košarkaric, ki so na zadnjih dveh kvalifikacijskih ciklih Sloveniji priigrale nastop na evropskem prvenstvu. Seznam dopolnjujeta košarkarici Athlete Celja Shante Marie Evans in Larisa Ocvirk.

Prvi pripravljalni tekmi za nastop na evropskem prvenstvu 2017 bodo Slovenke odigrale 18. in 19. maja v Szekesfehervarju, kjer se bodo dvakrat pomerile z domačo reprezentanco Madžarske, nato pa jih 25. maja čaka pripravljalna tekma s Turčijo, ki bo za javnost zaprta. Sledile bodo še tri pripravljalne tekme na domačih tleh; 26. maja bo v Trbovljah gostovala Turčija, dan pozneje v Ljubljano prihaja Poljska, 1. junija pa bo v Celju na sporedu še dvoboj s Hrvaško. Zadnja preizkusa pred odhodom na evropsko prvenstvo bodo Slovenke opravile v Črni gori proti tamkajšnji izbrani vrsti.



Na selektorjevem seznamu so Rebeka Abramovič (Triglav Kranj), Nika Barič (UMMC Jekaterinburg), Maja Erkić (KSC Szekszard), Shante Marie Evans (Athlete Celje), Tina Jakovina (AS Vicenza), Eva Lisec (KSC Szekszard), Ana Ljubenovič (San Salvatore Selargius), Teja Oblak (Good Angles Košice), Larisa Ocvirk (Athlete Celje), Sandra Piršič (KSC Szekszard), Eva Rupnik (ADBA Aviles), Annamaria Prezelj (Athlete Celje), Tina Trebec (Neftochimis 2010) in Živa Zdolšek (Triglav Kranj).

"Pri sestavi seznama za začetek reprezentančnih priprav smo stavili na preverjene košarkarice, ki so Sloveniji priborile zgodovinski nastop na evropskem prvenstvu. Spremljali smo jih skozi celotno sezono in veseli nas, da so vse zdrave in imajo za seboj uspešne klubske sezone, v katerih so bile oziroma so še med ključnimi igralkami svojih ekip. Dvanajsterici, ki smo jo imeli na voljo v kvalifikacijah, se bosta na začetku priprav priključili Shante Marie Evans in Larisa Ocvirk. Za Evansovo upam in verjamem, da bo pravočasno pridobila potrebno dokumentacijo, saj bi nam lahko s svojo kakovostjo, znanjem in pozitivno energijo zagotovo izdatno pomagala. Larisa Ocvirk je ena izmed igralk, na katere slovenska ženska košarka v prihodnosti resno računa," je ob objavi seznama dejal slovenski selektor.

Evropsko prvenstvo bo potekalo na Češkem med 16. in 25. junijem. Slovenke, ki bodo tekme skupinskega dela igrale v Pragi, prvi dvoboj čaka v petek, 16. junija proti Francozinjam. Dan pozneje bodo tekmice Grkinje, v tretjem krogu, ki bo na sporedu v ponedeljek, 19. junija, pa se bo Slovenija pomerila s Srbijo.

Značke: košarka, ep, ženske

Članki iz rubrike