Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Primož Salmič
Primož Salmič
1 01.04.2017 08:41:14

Igor Kokoškov za Ekipo SN: Veselim se, da bo Luka letos igral

alesfevzer.com
Luka Dončić blesti v Realu in košarkarski navdušenci se že nekaj časa sprašujejo, kakšna bo njegova vloga v slovenski izbrani vrsti. Edini pravi naslov, da bi to izvedeli, pa je selektor Igor Kokoškov.

Seveda smo ga poklicali v ZDA, kjer opravlja delo pomočnika trenerja Utaha, in z njim opravili obširen pogovor. Beseda je razumljivo tekla o različnih stvareh, toda glavna tema je bila izbrana vrsta in dejstvo, da bosta prvič skupaj zaigrala Goran Dragić in Luka Dončić, izjemni najstnik, nad katerim se navdušuje širna košarkarska javnost.

doncic dragic kokoskov
Utahu gre letos zelo dobro, verjetno je razpoloženje temu primerno?
Končujemo sezono, še nekaj tekem nas čaka in potem končnica. Po sedmih, osmih letih smo spet v izločilnih bojih. To je bil naš cilj, uspelo nam ga je uresničiti, zdaj pa bomo videli, kako naprej. Vsaka tekma bo prinesla novo izkušnjo. Smo pa zelo zadovoljni, kako smo odigrali redni del. Imamo le nekaj težav s poškodbami nekaterih igralcev in to nas malo meče iz ritma.

Kaj porečete na dosedanje igre Gorana Dragića in Miamija v tej sezoni?
Mislim, da so nad vsemi pričakovanji. So mlada ekipa v izgradnji, poteka prenova, zato čestitke trenerju in Goranu za kvalitetno sezono. Dejstvo, da je Miami ob Bostonu najprijetnejše presenečenje na Vzhodu, da je Erik Spoelstra med kandidati za trenerja leta, govori o tem, da igrajo odlično. So prava ekipa, Goranova igra pa se odraža v uspehih moštva. Nekako logično je in zdi se mi, da bi bilo prav, da Miami pride v končnico. Najbolj si je zaslužil, jaz si to želim tudi zaradi Gorana in trenerja. Dragić je pravi magnet, ki spaja vse dele ekipe, imajo kemijo v njej. Komplimenti Goranu, ki igra eno najbolj zrelih sezon, odkar je v ligi NBA. Ima vlogo vodje, igra 'veteransko'.

kokoskov-dragic
Ste se z Luko Dončićem že pogovarjali?
Luka se niti malo ne razlikuje od ostalih igralcev. Prioriteta zanj je klubska sezona v Realu, evroliga, španska liga. Svojih igralcev ne 'davim', ga pa spremljam enako kot ostale. Veselim se, da bo letos igral, pričakovanja so velika. Luka je nekaj pozitivnega, kar se dogaja v slovenski košarki. Njegove odlične predstave me zelo veselijo, naj samo tako nadaljuje.

Ste pričakovali tak izbruh letos?
Da in ne. Da je zelo zrel, sem tako ali tako vedel. Lani sva imela neposreden in zelo iskren pogovor, v katerem je izrazil željo, da bi izkoristil poletje za individualno delo. Želel se je čim bolje pripraviti in trenerju Pablu Lasu dokazati, da lahko resno računa nanj, potem ko je Sergio Rodriguez odšel v ligo NBA. Vedel je, da bo priložnost za minutažo večja, zato je to hotel izkoristiti. Seveda nam je zelo manjkal, toda izkazalo se je, da je bila zanj odločitev zelo dobra, saj ima odlično sezono, gotovo pa je k temu pripomoglo tudi to, da se je že na začetku dokazal Lasu. Luka je biser slovenske in evropske košarke.

V Sloveniji že komaj čakamo, da bosta Dončić in Goran Dragić skupaj na parketu. Vi tudi? Se strinjate, da ima Slovenija z njima eno najmočnejših zunanjih linij?
Dobrih igralcev ni nikoli preveč. (smeh) Veseli me, da bosta zaigrala skupaj. Vem, da je Goran presrečen ...

CELOTEN INTERVJU Z IGORJEM KOKOŠKOVOM SI LAHKO PREBERETE SAMO V SOBOTNI TISKANI IZDAJI EKIPE SN, KI JO NAJDETE TUDI NA TRAFIKA24.SI.

Članki iz rubrike