gensko spremenejena semena, NGT, gnojenje, škropljenje, kmetijstvo Svet24.si

Multinacionalke meljejo vrtičkarje in domača ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

jure-podjavoršek Njena.si

Mojster Jure: Žena in otroci so moje življenje

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

STA
STA
0 07.03.2017 20:02:00

V slovenskem taboru zadovoljni s prizorišči ženskega košarkarskega EP

Slovenija se bo junija prvič v zgodovini predstavila na ženskem košarkarskem evropskem prvenstvu. Slovenke bodo v skupini C v Pragi igrale proti reprezentancam Francije, Grčije in Srbije. V preteklih dneh so gostitelji prvenstva predstavili vsa prizorišča. V slovenskem taboru so zadovoljni z videnim, so sporočili s Košarkarske zveze Slovenije.

"Prvi vtisi, ki sem jih dobila ob obisku hotela in prizorišč, so zelo pozitivni. Lokalni organizatorji in Fiba so odlično pripravljeni na evropsko prvenstvo in vse ekipe, ki bodo nastopale na tem velikem tekmovanju, bodo imele dobre pogoje. Nekaj logističnih informacij še čakamo, a je do prvenstva še nekaj časa, zato verjamem, da bodo vsi detajli znani v naslednjih tednih. Veselim se že tekem na premiernem evropskem prvenstvu za našo reprezentanco. Vsi si želimo, da bi bilo na tekmah slovenske reprezentance veliko navijačev, zato izkoriščam priložnost, da že sedaj povabim ljubitelje slovenske košarke, da nas v čim večjem število podprejo v Pragi in ustvarijo takšno vzdušje, kot ga znajo le slovenski navijači," je ob ogledu prizorišč povedala direktorica ženske članske reprezentance Alenka Škreblin.

Evropsko prvenstvo za ženske bo poteklo med 16. in 25. junijem v Pragi in Hradec Kralove. Slovenska reprezentanca bo svoje tekme igrala v češki prestolnici, natančneje v dvorani Kralovka, ki sprejme 2150 obiskovalcev. V tej dvorani bodo na sporedu tekme v skupinah C in D ter dvoboja za napredovanje v četrtfinale med drugo- in tretjeuvrščenima ekipama. Zaključni del turnirja pa se bo odvijal v O2 Areni, ki sicer sprejme več kot 17.000 gledalcev, a bodo organizatorji po prvotnem planu dvorano pripravili za nekaj več kot 7000 obiskovalcev.

* Tekme slovenske reprezentance v skupinskem delu (skupina C):
- petek, 16. junij, ob 20.30:


Slovenija - Francija

- sobota, 17. junij, ob 18.00:
Grčija - Slovenija

- ponedeljek, 19. junij, ob 15.00:
Srbija - Slovenija

Značke: košarka, ženske, ep

Članki iz rubrike