Mobilna verzija
STA
STA

Kaj se dogaja na KZS?

m24.si

Matjaž Smodiš ni več športni direktor reprezentance

V vlogi športnega direktorja moške članske košarkarske reprezentance Slovenije v prihodnje ne bo več deloval Matjaž Smodiš, s katerim se vodstvo Košarkarske zveze Slovenije ni dogovorilo za podaljšanje sodelovanja za prihodnje obdobje, so danes sporočili z zveze.

"Matjažu se iskreno zahvaljujemo za njegov doprinos k minulim uspehom slovenske moške članske reprezentance, hkrati pa mu v nadaljevanju njegove kariere želimo vse dobro," so ob tem sporočili s Košarkarske zveze.

Odločitev o morebitnem namestniku na položaju športnega direktorja bo znana v prihodnjih mesecih, kmalu pa bodo javnosti predstavili celoten načrt priprav na letošnji eurobasket, ki bo potekal med 31. avgustom in 17. septembrom. Slovenija bo sicer v prvem delu evropskega košarkarskega prvenstva igrala na Finskem, kjer bo lovila uvrstitev v drugi del, ki bo potekal v Turčiji. Tekmeci slovenske košarkarske reprezentance bodo na Finskem v skupini A reprezentance Finske, Poljske, Grčije, Francije in Islandije.

Evropsko prvenstvo v košarki bo pripravilo pet nacionalnih zvez, in sicer Finska, Izrael, Poljska, Romunija in Turčija. Predtekmovanja bodo gostile vse štiri države, Turčija pa še tudi zaključno fazo tekmovanja, torej osmino finala, četrtfinale, polfinale in finale.