Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

skrito-v-raju Njena.si

Edvard Steiner: srčen človek ali velik ...

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

STA
STA
0 19.11.2016 10:13:26

Slovenske košarkarice bi pisale zgodovino

Nika Barič
Arsen Perić
Slovenske košarkarice pred zgodovinsko odločitvijo.

Slovenska košarkarska reprezentanca ima danes priložnost, da se prvič v zgodovini uvrsti na evropsko prvenstvo. Za to potrebuje zmago proti Litvi, s katero se bo pomerila v dvorani Gimnazije Center v Celju ob 18. uri.

Izbranke selektorja Damirja Grgića imajo do konca kvalifikacij še dve tekmi - v sredo bodo gostovale v Latviji, za premierno uvrstitev na evropsko prvenstvo, ki bo junija na Češkem, pa potrebujejo eno zmago. Litva je zagotovo bolj primerna priložnost kot Latvija. Slovenke so namreč današnje tekmice premagale že na prvi tekmi novembra lani (73:64).

Slovenke so odločene, da nalogo opravijo v Celju. "Tekmice prihajajo v spremenjeni zasedbi, a smo se nanje dobro pripravile. Najbolj pomembno je, da bomo me prave in da željo po uvrstitvi na EP pretvorimo v borbenost na parketu," pravi prva zvezdnica reprezentance Nika Barič.

Vstop v dvorano je brezplačen, želja igralk pa je, da se obiskovalci oblečejo v zelene barve in tako dodatno popestrijo dogajanje na brez dvoma nabito polni tribuni.

Na evropskem prvenstvu, ki ga bosta od 16. do 27. junija gostila Praga in Hradec Kralove, bo nastopilo šestnajst reprezentanc.

Članki iz rubrike