Bankomat Svet24.si

Ste ostali brez gotovine, vaša bančna kartica pa...

delavci Svet24.si

Slovenci delamo za manj, kot je evropsko ...

1712649659-0122maribor4-3-1712649604353 Necenzurirano

Ovadena županja, ki je po ovinkih prišla do ...

grims cerkev-kriz mora bit-facebook Reporter.si

Kako Cerkev omogoča predvolilno kampanjo Branka ...

nika kriznar 24 af Ekipa24.si

Pravljica Nike Križnar! Naša skakalka razkrila ...

dejan dogaja1 Njena.si

Dejan Dogaja in Kiara Haas: Ljubezen jima daje ...

doncic Ekipa24.si

Prihajajo Luka 3! Dončić bo kmalu predstavil ...

ku
ku
0 06.10.2016 13:02:30

Duda Ivković: Premagali bi Dream Team '92

Reuters
V intervjuju za grško televizijo je nekdanji srbski selektor med drugim izjavil nekaj zelo drznega.

Nekateri bi rekli tudi neumnega. Uveljavljeni strokovnjak Dušan Ivković je namreč v pogovoru govoril tudi o letu 1992, ko Jugoslavija zaradi sankcij Združenih narodov ni smela nastopiti na olimpijskih igrah v Barceloni.

Na njih je prvič dotlej reprezentanca ZDA nastopila v popolni postavi, s praktično vsemi najboljšimi igralci, ki jih je imela na voljo. Med drugim so bili takrat v izbrani vrsti Michael Jordan, Larry Bird, Magic Johnson, Hakeem Olajuwon, Charles Barkley, Scottie Pippen in tako dalje.


Toda Ivković je kljub vsem tem zvezdam, ki so takrat pometle s konkurenco in zlahka prišle do zlate kolajne, sporočil naslednje: "Prepričan sem, da bi premagali Dream Team, če ne bi bilo vojne." Smelo, mar ne?

Že večkrat je potekala razprava, kako bi se tista jugoslovanska reprezentanca z začetka 90-ih uspela postaviti po robu Američanom. Ivković je šel še korak dlje, saj je govoril o Jugoslaviji, v kateri ne bi bilo Dražena Petrovića, Dina Radje, Tonija Kukoča ali Jureta Zdovca.

Dejal je, da bi se lahko v zgodovino vpisali tudi "samo" Aleksandar Đorđević, Vlade Divac, Žarko Paspalj in ostali igralci, ki niso bili s Hrvaške in Slovenije. "Medtem ko so se drugi fotografirali z Jordanom in ostalimi, smo mi delali za to tekmo, ker verjamem, da bi lahko zmagali," je dejal prekaljeni srbski strokovnjak.

Članki iz rubrike