mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

sta
sta
0 10.09.2016 07:57:36

Odgovornost je zdaj na drugih

alesfevzer.com
Košarkarji Slovenije bodo danes ob 20. uri odigrali četrto tekmo v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo 2017. V Mitrovici se bodo pomerili s Kosovom.

Slovenija s tremi zmagami zaseda prvo mesto v skupini E, Kosovo pa je še vedno v pričakovanju svoje prve uradne zmage, potem ko je šele lani dobilo priznanje mednarodne košarkarske zveze.

Kosovo je v dosedanjih treh tekmah pokazalo dva različna obraza. Na gostovanjih v Stožicah in v Bolgariji je visoko izgubilo, doma proti Ukrajini pa klonilo šele v zadnjih minutah.

Tekma bo potekala v Mitrovici, kjer bodo gledalci zagotovo do vrha napolnili dvorano s približno tritisoč sedeži ter pripravili izjemno vzdušje.

»To sta dve povsem različni reprezentanci. Doma Kosovo igra pogumno, čvrsto in publika je šesti igralec. Vemo, da tekma ne bo lahka, še posebej po odhodu Zorana Dragića. Zdaj morajo v ospredje stopiti drugi igralci in prevzeti odgovornost. To je odlična priložnost, da se izkažejo,« pravi selektor Igor Kokoškov.

Slovenija bo na preostalih treh tekmah, od tega dveh v gosteh, nastopila brez svojega najboljšega strelca Zorana Dragića, ki je moral zaradi klubskih obveznosti pri milanski Olimpii zapustiti reprezentanco. Njegov odhod je igralce in strokovni štab nekoliko presenetil, a vsi poudarjajo, da razumejo odločitev mlajšega Dragića in da si je s prizadevanjem na pripravah in prvih treh tekmah zaslužil 'odpustek'.

Članki iz rubrike