Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

ku
ku
0 09.09.2016 13:42:43

Kokoškov: Zoran se je odločil, tako kot se je

www.alesfevzer.com
Slovenska košarkarska reprezentanca je odpotovala na Kosovo, kjer jo jutri ob 19.30 čaka četrti krog kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2017. Na letalo se je vkrcalo trinajst igralcev, Zoran Dragić, ki je po zadnji tekmi z Ukrajino zapustil reprezentanco, pa je že v Milanu pri svojem novem delodajalcu.

"Zoran je pač moral iti in to smo vsi sprejeli z razumevanjem. Vemo, da je Zoran največja okrepitev Milana v tem poletju in da klub veliko pričakuje od njega. Hkrati je italijanski superpokal vedno prvo klubsko tekmovanje v Evropi. Vem, da mu zadnje dni ni bilo lahko, ker je moral oditi, saj je bil s srcem in dušo s to ekipo. A posel je pač posel. Lepo je bilo od njega, da tega ni obešal na veliki zvon, saj bi bilo zagotovo drugače, če bi vedeli, da bo odšel sredi kvalifikacij. Spoštujem njegovo odločitev in mu želim vse najboljše v klubski sezoni, hkrati pa komaj čakam, da naslednje poletje znova zaigramo skupaj," je dejal Edo Murić.

Podobno je povedal tudi Jaka Blažič: "Po tekmi z Ukrajino nam je povedal, da mora v svoj novi klub. Zahvalili smo se mu za vse, kar nam je dal in mu zaželeli veliko dobrih iger v naslednji sezoni. Težko bo zapolniti njegovo vrzel, saj je Zoran prenašal pozitivno energijo tako na parketu kot izven njega, vendar nas je še dovolj v ekipi, da uspešno zaključimo kvalifikacije."

Selektor Igor Kokoškov je priznal, da ni računal, da bo Zoran Dragić odšel sredi kvalifikacij. "Program dela je bil, da vsi ostanemo skupaj do konca. Zoran se je odločil, tako kot se je in to spoštujem. Zdaj se moramo osredotočiti na tiste, ki so tukaj in ki morajo pokazati, da znajo igrati tudi brez vodje ekipe," je dejal Kokoškov.



Zoran Dragić je bil na uvodnih treh tekmah prvi strelec Slovenije in tretji skakalec. Povprečno je dosegel 17,3 točk in 5,7 skokov na tekmo.

Slovenija ima po treh tekmah tri zmage, Kosovo pa tri poraze. Na prvi tekmi v Stožicah je Slovenija zmagala s 45 točkami razlike, a kot poudarjajo slovenski košarkarji in selektor, Kosovo kaže dva povsem različna obraza. Enega v gosteh, kjer izgublja z visokimi razlikami, drugega pa doma, kjer igra pogumno in na krilih izjemnega vzdušja, ki ga pripravijo gledalci.

Glede na to, da se na evropsko prvenstvo uvrstijo prvouvrščene ekipe iz sedmih kvalifikacijskih skupin ter štiri najboljše drugouvrščene, je tekma za Slovenijo pomembna s vidika prvega mesta, verjetno pa precej manj, če bo osvojila drugo mesto. V tem primeru se rezultati z zadnjeuvrščenimi ekipami - v eni skupini so le tri reprezentance - ne upoštevajo.

Članki iz rubrike