Bankomat Svet24.si

Ste ostali brez gotovine, vaša bančna kartica pa...

merkur 1 Svet24.si

Intuitivni čas retrogradnega Merkurja obrnimo ...

1712649659-0122maribor4-3-1712649604353 Necenzurirano

Ovadena županja, ki je po ovinkih prišla do ...

grims cerkev-kriz mora bit-facebook Reporter.si

Kako Cerkev omogoča predvolilno kampanjo Branka ...

nika kriznar 24 af Ekipa24.si

Pravljica Nike Križnar! Naša skakalka razkrila ...

dejan dogaja1 Njena.si

Dejan Dogaja in Kiara Haas: Ljubezen jima daje ...

doncic Ekipa24.si

Prihajajo Luka 3! Dončić bo kmalu predstavil ...

ku
ku
0 08.09.2016 11:51:28

Zablestel proti Ukrajini, nato v klub

alesfevzer.com
Slovenska košarkarska reprezentanca bo v nadaljevanju kvalifikacij igrala brez enega svojih najboljših igralcev.

Po zmagi proti Ukrajini, na kateri je bil sam najboljši posameznik v slovenski vrsti, je reprezentanco na svojo željo zapustil Zoran Dragić

Pridružil se bo ekipi Olimpie Milana, s katero ga prihodnji vikend čaka italijanski superpokal in s tem začetek nove klubske sezone.


Mlajši izmed bratov Dragić je bil v letošnji reprezentančni akciji standardni član začetne peterke. Na treh tekmah je v povprečju na parketu prebil slabih 33 minut, v katerih je dosegal 17,3 točke, 5,7 skoka, 2,3 podaje in dve pridobljeni žogi. Tekmo kariere v reprezentančnem dresu je odigral ravno minulo sredo, ko je za uspeh proti Ukrajini prispeval 28 točk, sedem skokov in dve podaji (indeks 27).

"Zoran je že pred začetkom letošnje reprezentančne akcije izrazil željo, da bi z nastopi v kvalifikacijah zaključil po tretji tekmi, saj ga v novi sezoni čaka nastopanje v novem klubu in novem okolju, kjer se bo moral dokazati. Tedaj smo se dogovorili, da se bomo kasneje znova usedli in videli, kakšni bodo rezultati in mnenje strokovnega štaba. Na zadnjem pogovoru je znova izrazil željo in se odločil, da se ekipi iz Milana priključi po domači tekmi z Ukrajino. Košarkarska zveza Slovenije in štab reprezentance z Zoranom nista delila iste želje, a ga zato nismo mogli zadržati, pač pa upoštevati njegovo odločitev," je povedal generalni sekretar Košarkarske zveze Slovenije Radoslav Nesterović.

Članki iz rubrike