Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

skrito-v-raju Njena.si

Edvard Steiner: srčen človek ali velik ...

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

ku
ku
0 27.08.2016 21:54:23

Slaba popotnica

alesfevzer.com
Košarkarji Slovenije so pripravljalne tekme pred kvalifikacijami za evropsko prvenstvo zaključili s porazom. Pred 3000 gledalci v Stožicah so morali priznati premoč Črni gori, ki je slavila z 91:83.

Slovenija je v treh tednih odigrala osem prijateljskih tekem; izkupiček pa je sedem zmag in poraz. Premagala je Portugalsko, Belgijo, Avstrijo, Poljsko, Islandijo, Veliko Britanijo ter Makedonijo, najtrši tekmec v pripravah pa je bil tudi najtrši oreh.


SLOVENIJA - ČRNA GORA 83:91

(22:26, 43:53, 66:73)
Ljubljana - Dvorana Stožice, gledalcev 3000, sodniki: Krajić, Nedović, Zupančič (vsi Slovenija).
* Slovenija: Rebec 3, G. Dragić 4 (2:3), Prepelič 12 (6:8), Murić 6 (1:2), Blažič 12, Z. Dragić 16 (2:5), Vidmar 6 (0:2), Zagorac 7, Lapornik 4 (1:1), Omić 12, Klobučar 1 (1:2), Čančar.
* Črna gora: Vučević 20 (2:4), Mihailović 6, Radončić 2, Needham 13, Todorović 2 (2:2), Dubljević 11 (2:4), Ivanović 13 (6:7), Vranješ 15, Dašić 7 (0:2), Popović 2.
* Prosti meti: Slovenija 13:23, Črna gora 12:19.
* Met za tri točke: Slovenija 8:20 (Z. Dragić 2, Prepelič, Lapornik, Murić, Rebec, Zagorac), Črna gora 13:29 (Vranješ 5, Nedhaam 3, Vučević 2, Dubljević, Ivanović, Dašić).
* Osebne napake: Slovenija 26, Črna gora 23.
* Pet osebnih: Mihailović (25.).


Črna gora je zasluženo prišla do zmage. Uveljavila je svojo višino, dobre strelce z razdalje ter spretno vodenje s klopi, kateri načeluje legendarni trener Bogdan Tanjević. Vodila je praktično vseh štirideset minut, z 91 doseženimi točkami pa je tudi krepko presegla najvišji dosežek dosedanjih tekmic Slovenije v pripravah.

Navkljub porazu lahko Slovenija samozavestno krene v kvalifikacije za eurobasket 2017, ki bo potekal v Romuniji, Turčiji, Izraelu ter na Finskem in kamor vodijo prva mesta v skupinah ter šest najboljših drugih iz sedmih skupin. Zasedba pod vodstvom Igorja Kokoškova ter bratov Dragić je v zadnjih treh tednih dokazala, da ne bi smela imeti pretiranih težav s Kosovom, Ukrajino ter Bolgarijo.

Štirje slovenski košarkarji so dosegli dvomestni točkovni izkupiček. S 16 točkami je izstopal Zoran Dragić, po dvanajst pa so jih dosegli Klemen Prepelič, Jaka Blažič in Alen Omić.

Prva tekma jo čaka v sredo, 31. avgusta, ob 20 uri v Stožicah proti Kosovu.

Čeprav lahko po pravilih Fiba Europe kvalifikacijah igra le dvanajst igralcev, se bo Slovenija prihodnjih šest tekem lotila s štirinajstimi igralci. Za vsako tekmo bo posebej bo prijavila dvanajst igralcev, v kadru pa so torej po zadnji pripravljalni tekmi ostali: Jaka Blažič, Vlatko Čančar, Žiga Dimec, Goran Dragić, Zoran Dragić, Jaka Klobučar, Miha Lapornik, Gezim Morina, Edo Murić, Alen Omić, Klemen Prepelič, Matic Rebec, Gašper Vidmar in Saša Zagorac.


izjave po tekmi

Igor Kokoškov, selektor Slovenije: "Zagotovo smo igrali proti nasprotniku, ki je bil boljši skozi celotno tekmo. Tako ni odločil le en segment igre, ampak so bili Črnogorci vseh 40 minut boljši od nas. Dobro so se pripravili na tekmo in nam odvzeli nekatere stvari, v katerih smo močni. Dominirali so v fizični igri. Na začetku tekme smo napravili nekaj nepotrebnih osebnih napak. Črnogorci so zadeli nekaj težkih metov, si s tem dvignili samozavest in tako odprli tekmo. Poraz ni prišel v dobrem trenutku, hkrati pa je to preizkus, da vidimo, kako se bomo odzvali na poraz. Vsak poraz boli, če ne boli, potem nisi tisti pravi. Zagotovo se bomo iz tekme nekaj naučili in se pripravili na tiste dvoboje, ki nekaj štejejo."

Jaka Blažič: "Poraz za nas ni prišel kot budnica, saj smo bili zbujeni že pred to tekmo s Črno goro. Vedeli smo, od kje preti največja nevarnost Črnogorcev in nismo je uspeli najbolje zaustaviti. Dosegli so preveč točk, naša obramba ni bila na nivoju, zaradi tega pa smo na koncu tudi izgubili. Upam, da bomo zdaj strnili vrste in v sredo prikazali povsem drugačno igro, predvsem v obrambi, v napadu pa s strpno igro skušali doseči nekaj lahkih košev."

Članki iz rubrike