stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

sta
sta
0 20.08.2016 15:58:34

Američani prepričani v zmago

Reuters
Ameriške zvezdnike iz lige NBA le še zmaga loči od petnajste zlate medalje na olimpijskih igrah.

Pred jutrišnjim finalnim dvobojem so sicer spoštljivi do nasprotnika, a poudarjajo, da so prišli po zlato in nič manj. Nasproti jim bo stalo odločno in izjemno motivirano srbsko moštvo, ki se ne predaja vnaprej.

"Ko je vložek največji, takrat igramo najbolje. In večjega vložka kot v nedeljo ne bo," je pred tekmo poudaril ameriški branilec Klay Thompson.

Selektor Mike Krzyzewski tokrat zadnjič vodi zvezdniško ekipo. Po igrah ga bo nasledil trener ekipe San Antonio Spurs Gregg Popovich. Kot je pred finalom ocenil Krzyzewski, je srbsko moštvo nadarjeno in eno najboljših na svetu. Prav tako je izpostavil, da fantje že dolgo igrajo skupaj.

A krilni center Carmelo Anthony je poudaril, da so prišli po zlato in nič manj. Anthony bi ob morebitni zmagi lahko postal prvi košarkar s tremi olimpijskimi zlatimi odličji - tudi tokrat kot član moštva desetih igralcev, ki so skupaj prvič trenirali šele pred kakim mesecem dni.

Podobno kot soigralci je tudi Kevin Durant, v sezoni 2013/14 najkoristnejši igralec lige NBA, vajen pritiska, ki spremlja velike tekme. Tudi on poudarja, da je njihov glavni cilj osvojiti zlato, hkrati pa dodaja, da bi na tekmi pravzaprav moralo biti zabavno.


A Srbi se ne predajajo vnaprej. "Imamo veliko srce. Igramo drug za drugega. Na igrišču bi dali življenje drug za drugega," je razgret Nikola Jokić, sicer član NBA moštva Denver Nuggets. Zatrdil je, da si vsi želijo igrati z Američani, saj so najboljši. "Morali bomo premagati najboljše," je dodal.

Da imajo ZDA najboljšo ekipo ne turnirju, ne dvomi niti srbski kapetan Miloš Teodosić. Srbi bodo igrali svojo igro, nato pa videli, ali bo to dovolj za zmago, je povedal Teodosić in dodal, da si ne smejo dovoliti ponovitve finala svetovnega prvenstva leta 2014, ko so jih ZDA ugnale s 129:92. "Pred dvema letoma nismo bili psihično pripravljeni. Preveč smo bili veseli finala," je pojasnil.

Da so vse bolj samozavestni, je razkril tudi srbski trener Aleksandar Đorđević. Kot je dejal, ne smejo biti zadovoljni, saj je čas, da obogatijo dediščino srbske košarke.

S Srbijo so se Američani pomerili že v četrtem krogu predtekmovalne skupine A in jo ugnali z velikimi težavami, zgolj s tremi točkami razlike, s 94:91.

Tekma med ZDA in Srbijo se bo začela v nedeljo ob 20.45 po slovenskem času. Po poročanju srbske tiskovne agencije Tanjug so zaradi tega na zgodnejši termin prestavili tudi eno od tekem tamkajšnje nogometne lige, in sicer dvoboj med Crveno zvezdo in Radnikom.

Mednarodne športne stavnice ameriški reprezentanci pripisujejo gladko zmago. Stava na ZDA igralcu skorajda ne bi prinesla dobička, medtem ko bi ob morebitni zmagi Srbije za vsak vloženi evro v povprečju prejel osem evrov.

Članki iz rubrike