favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

ronaldo 11 Ekipa24.si

Avtor selfija v velikih težavah: zaradi vdora na ...

ela mei2 Njena.si

Skrito v raju: 'Ela' nenadoma vidno spremenjena?

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

Primož Salmič
Primož Salmič
0 08.08.2014 08:55:26

Zdaj pa zares

Grega Wernig
Saj ne, da bi bil dozdajšnji del priprav nepotreben, precej je bilo že storjenega in selektor Jure Zdovc je s sodelavci na treningih ter tekmah dobil številne koristne informacije.

A dejstvo je, da se pravo delo zares začenja z današnjim dnem, ko se bosta pripravam priključila Goran Dragić in Erazem LorbekTaktika bo vendarle v veliki meri slonela na najboljšem slovenskem košarkarju in prvem organizatorju igre Dragiću ter na najboljšem slovenskem centru Lorbku, tako da se bo šele z njuno pravo vključitvijo v proces treningov začelo njeno oblikovanje in tisto pravo uigravanje. Oba sta imela težave z gležnji, Lorbek je opravljal individualno rehabilitacijo in se je z Zdovcem dogovoril, da se ekipi priključi šele po gostovanju na Kitajskem, medtem ko je Dragić do odhoda košarkarjev v Azijo že bil z izbrano vrsto, a je treniral samo enkrat dnevno in še to ločeno od ostalih fantov, po programu, ki ga je zahteval in predpisal Phoenix.

Zdaj naj tako pri enem kot pri drugem ne bi bilo več ovir za to, da začneta maksimalno trenirati. Ali bolje rečeno, da se priključita vadbi z moštvom, kajti pri obeh bo previdnost še posebej velika, da le ne bi šlo kaj po zlu, zato se vsaj na začetku ne bo pretiravalo. Zdovc si najbrž niti predstavljati noče, kaj bi pomenilo, če bi se moral odpovedati enemu ali drugemu. Po drugi strani pa bo treba maksimalno izkoristiti vsak trening, kajti časa do prvenstva ni več veliko, posebej ob upoštevanju dejstva, da reprezentanca naslednji teden znova potuje v tujino, tokrat v Litvo, tik pred odhodom v Španijo pa jo čaka še en domač turnir, ko bo spet na sporedu le en trening dnevno.



V Kranjsko Goro bi se morala izbrana vrsta preseliti že včeraj, a so zaradi dolge poti iz Kitajske, od koder so prišli šele v sredo popoldan, igralci dobili dodaten dan odmora. Na Gorenjskem bodo ostali do torka, v tem času naj bi tam opravili 11 treningov.

Štirinajsterica v Kranjski Gori

Jure Balažić, Jaka Blažič, Goran Dragić, Zoran Dragić, Jaka Klobučar, Domen Lorbek, Erazem Lorbek, Edo Murić, Aleksej Nikolić, Alen Omić, Klemen Prepelič, Matic Rebec, Uroš Slokar, Miha Zupan

Članki iz rubrike