evrovizija, švica Svet24.si

Evrovizijska zmaga v roke Švicarja Nema!

902623_106-intervju-prva1 Svet24.si

Županja odprtih vrat, ki deli stanovanja in ...

1715253201-dsc9430-01-1715253168875 Necenzurirano

Ukradeni otroci: kako je Matej Tonin sunil delo ...

košček pl Reporter.si

Podjetje očeta Erike Žnidaršič dobilo 100 ...

acun ilicali maribor af Ekipa24.si

Turški milijonar je bil navdušen! Ljudski vrt ...

Poroka na prvi pogled Njena.si

Skrivnosten lokal, v katerem snemajo eksperiment

doncic 11 Ekipa24.si

Ni videti dobro! Dončića posneli, ko je korakal ...

ku
ku
0 14.12.2023 07:15:07

Noro! Grška zver Dončiću ukradla evropski rekord, nato pa je sledil najbolj bizaren pretep! (video)

Profimedia
Grški košarkarski zvezdnik Giannis Antetokounmpo je v severnoameriški ligi NBA s 64 točkami vodil Milwaukee Bucks do zmage nad Indiano Pacers s 140:126.

Rekord kariere je dosegel z uspešnim metom iz igre (20:28), temu je dodal 14 skokov, tri podaje in štiri ukradene žoge v spopadu dveh najbolj učinkovitih ekip v sezoni NBA. S tem je tudi Luki Dončiću 'ukradel' rekord v NBA, dosežen s strani evropskega košarkarja. Dončić jih je namreč toliko dosegel decembra 2022 na tekmi z New York Knicks. Tokrat prosti Dallas Luke Dončića bo naslednjo tekmo igral v noči na petek po slovenskem času, ko bo v domači dvorani gostil Minnesoto.


Milwaukee je prejšnji teden izpadel v polfinalu medsezonskega turnirja lige v Las Vegasu prav proti Pacers. Tokrat so se igralci odločno podali v boj pred domačimi gledalci, da bi preprečili podoben scenarij na tekmi, ki sta jo zaznamovala tudi prava spopada.

V zadnji četrtini je namreč Aaron Nesmith objel vrat Antetokounmpa, ko se je ta pognal proti košu. Bobby Portis je stekel Grku v pomoč, potem pa so v posredovanju, da bi ločili igralce, sodelovali tudi sodniki in člani uradnega osebja obeh moštev. Ko so se strasti umirile, je več igralcev dobilo tehnične napake.

Tekma se je potem nadaljevala in po zadnjem zvoku sirene za konec tekme je sledil nov pretep. Antetokounmpo je s soigralci načrtoval slavje rekorda moštva po številu točk, ki ga je dosegel Grk. Antetokounmpo in soigralci so stekli na igrišče in se potem pognali proti tekmecem. Antetokounmpo se je lotil zvezdnika Pacers Tyresa Haliburtona.

Trener Pacers Rick Carlisle je pojasnil, da se je to zgodilo zaradi nesporazuma, kdo bo odnesel žogo s seboj, saj je novinec v ekipi gostov Oscar Tshiebwe dosegel prve točke v NBA. "Mi nismo razmišljali o klubskem rekordu Giannisa, zato so igralci vzeli žogo, da bi jo ohranil Tshiebwe. In sledile so neljube scene, v kateri je naš direktor kluba dobil udarec v rebra," je povedal Carlisle.

Članki iz rubrike