mojca_fartek_retnje_pp_trzic_22.4.2024 (1) Svet24.si

56-letna Mojca od doma odšla peš, vrnila se ni. ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

ku
ku
0 03.06.2023 18:22:15

Drama v regiji! Vodstvo lige ABA objavilo termine finala, želje Crvene zvezde pa pri tem ni upoštevalo

alesfevzer.com
Vodstvo regionalne lige je danes sporočilo datume tekem v velikem finalu. Ta se bo začel 12. junija, a še nista znana oba udeleženca. Crvena zvezda je že finalist, v drugem polfinalu med Partizanom in Cedevito Olimpijo je izid v zmagah 1:1.

Drugi finalist bo znan v torek zvečer, ko bo v Beogradu odločilna tretja tekma. Prvo je beograjska zasedba dobila s 85:70, drugi pa Ljubljančani s 95:83.

Crvena zvezda je v finale prišla gladko, dvakrat je visoko (93:55 in 97:56) premagala podgoriško Budućnost.

Datumi finalnih tekem so 12., 14. in 17. junij. Če prvak takrat še en bo znan, pa sta zadnja možna datuma še 19. in 22. junij.


Zdaj gre pričakovati oster odziv vodstva Crvene zvezde, ki si je finale zagotovila že 23. maja, torej 20 pred začetkom finalne serije. Partizan in Cedevita Olimpija pa bosta polfinale zaključila v torek, kar je manj kot teden dni pred prvo finalno tekmo. Beograjčani so zaradi razvlečenih terminov obvestili vodstvo lige ABA in javnost, da kot resen klub ne mislijo več tednov čakati na finale, ki bi se moralo v normalnih okoliščinah odigrati že pred enim mesecem. Zaradi interesa domačega prvenstva nameravajo najprej končati srbsko ligo, v kateri Partizan zaradi prepozne prijave ne tekmuje, potem pa so pripravljeni braniti naslov v regionalni ligi.

"Vsak poskus lige ABA, da pokvari ugled srbske lige, s tem da bi s termini finalnih tekem prekrilo koledar končnice srbske superlige, bomo smatrali za še eno provokacijo," so zapisali rdeče-beli. Srbska superliga bi se lahko najhitreje končala 13. junija, najpozneje pa 17. junija. To pomeni, da Crvena zvezda, če bo vztrajala pri svojem in ne bo prelomila svoje besede, 12. junija ne bo začela s finalom lige ABA.

Zanimivo, Cedevita Olimpija finalne tekme slovenskega prvenstva igra kar med polfinalno serijo lige ABA s Partizanom.

Članki iz rubrike