zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

tina gaber robert golob krizarjenje ickoti Reporter.si

Golob ni imel časa razmišljati o naši ...

roglic Ekipa24.si

Zdaj je znano, kje bo Primož Roglič koval formo ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

1714382871-006-cel-oli-240428-lv-1714382855842 Ekipa24.si

Celjani mislijo resno! Snubili Modrića in ...

ku
ku
0 25.09.2022 16:09:52

To pa je presenečenje! Cedevita močnejša za dvakratnega evropskega prvaka, ambicije gredo v nebo

Profimedia
Neposredno pred začetkom klubske sezone so za odmevno okrepitev poskrbeli v vodstvu Cedevite Junior, ki velja tudi za partnerski klub Cedevite Olimpije. V Zagreb se je preselil oziroma vrnil Krunoslav Simon.

Cedevita Junior igra v prvi hrvaški ligi in očitno ne želi biti le poligon za mlade igralce Cedevite Olimpije, ki naj bi si v Zagrebu nabirali izkušnje in krepili svojo igralsko podobo za poznejši premik v Stožice. V Zagrebu so z dvema okrepitvama pokazali še drugo plat - prežeto s tekmovalnimi ambicijami. Želijo napasti naslov hrvaškega prvaka.

Novinec v vrstah Cedevite Junior je Krunoslav Simon, ki se v domači kraj vrača pri 37 letih, potem ko je z Anadolu Efesom osvojil dva zaporedna naslova evropskih prvakov. Pred selitvijo v Istanbul je branil barve matičnega Zagreba, Unicaje, Lokomotiv Kubana in milanske Olimpie. Krilni košarkar je ta mesec bržčas še zadnjič nastopil na velikem reprezentančnem tekmovanju - s Hrvaško je na evropskem prvenstvu osvojil 12. mesto.

simon
Profimedia


Ime Krunoslava Simona je bilo poleti mogoče zaslediti tudi med mogočimi okrepitvami Cedevite Olimpije, a dejstvo, da gre za veterana pri koncu kariere, se bržčas ne sklada z vizijo kluba iz Stožic.

Za Cedevito Junior pa bo Simon gotovo velika okrepitev, glede na pozen skok v vrhunsko košarko (iz Zagreba v Malago je odšel šele pri 27 letih) ima brez dvoma še nekaj 'goriva' v nogah in rokah.

Pred Simonom je vrste Cedevite Junior okrepil še en hrvaški reprezentant - 32-letni Pavle Marčinković.

Članki iz rubrike