cg_zdravstveni_domovi Svet24.si

Prihodki v zdravstvu so se v petih letih povečali...

asfinag Svet24.si

Z avtoceste rešili izgubljeno mamo raco in devet ...

nov ct aparat, Pavel Berden in Dimitrij Kuhelj Necenzurirano

Bolniki v UKC Ljubljana ostajajo brez preiskav. ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

doncic Ekipa24.si

Luka Dončić po veliki zmagi: 'Počutim se ...

marjetka in rudi Njena.si

Poroka na prvi pogled: Rudi in Marjetka, ko ju ...

irving-doncic Ekipa24.si

'Moj brat!' Kakšne besede Kyrieja Irvinga o Luki ...

ku
ku
42 17.09.2022 09:47:44

Najprej je v polfinalu Špancem nasul 30 točk, nato pa ... Kakšen dan za Nemca!

Profimedia
Kljub njegovi izjemni igri Nemčija ni uspela priti v finale domačega Eurobasketa.

Prvi zvezdnik Nemčije, organizator igre Dennis Schröder, je včeraj odigral izjemno tekmo v polfinalu evropskega prvenstva med Nemčijo in Španijo. Dosegel je 30 točk, dodal še 8 asistenc, toda v zelo napeti in izenačeni tekmi so se na koncu zmage veselili Španci (96:91) in si zagotovili novo finale Eurobasketa. Nemce čaka tekma za tretje mesto, v kateri bodo v vlogi velikanskih favoritov proti Poljski. 


Odlične igre Schröderja na letošnjem Eurobasketu pa niso ostale neopažene. 29-letnik je na domače evropsko prvenstvo prišel kot prost igralec v ligi NBA, potem ko je v minuli sezoni nosil najprej dres Boston Celticsov, nato še Houston Rocketsov in povprečno dosegal 13,5 točk ob 4,6 asistencah na tekmo. 

Schröder je zdaj podpisal enoletno pogodbo z Los Angeles Lakersi, kjer bo torej združil moči z LeBronom Jamesom, Anthonyjem Davisom in Russellom Westbrookom. Podpisal je veteranski minimum, tako da bo svoj bančni račun obogatil s približno 2,6 milijona dolarjev. Zanimivo, Schröder je za Lakerse v preteklosti že igral, in sicer je v sezoni 2020/21 v dresu Jezernikov povprečno beležil kar 15,4 točke na tekmo ob 5,8 asistencah. Lakersi so ga želeli zadržati v svojih vrstah, toda Schröder je zavrnil 80 milijonov dolarjev težko in štiri leta trajajočo  pogodbo. Poteza, ob kateri se verjetno še vedno tolče po glavi ...

Članki iz rubrike