Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

ženska Svet24.si

Iskrenost do samega sebe je najboljša ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

mbappe Ekipa24.si

"Tako hitro kot teče Mbappe, sem jaz tekel v ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

sveca Ekipa24.si

Groza! Tragična nesreča mladega Slovenca! Komaj ...

ku
ku
0 30.05.2022 06:36:11

Zaradi Kobeja! To vas bo zadelo v srce, Tatum Boston popeljal v finale in razkril: On je moj idol!

Profimedia
Košarkarji Boston Celtics so zmagovalci finala vzhodne konference in se bodo za naslov prvaka severnoameriške lige NBA pomerili z Golden State Warriors. Kelti so na odločilni, sedmi tekmi v boju na štiri zmage na Floridi s 100:96 premagali Miami Heat in napredovali s 4:3.

Najkoristnejši igralec (MVP) finala vzhoda Jayson Tatum je bil prvi strelec Bostona s 26 točkami, Jaylen Brown in Marcus Smart sta jih k zmagi vsak dodala po 24. Prvi strelec Miamija je bil Jimmy Butler, a niti njegovih 35 točk in 9 skokov ni preprečilo poraza domače ekipe.

MVP finala vzhoda je po tekmi poskrbel za ganljiv trenutek. Med tekmo je igral z vijoličastim znojnim trakom, na katerem je bila številka 24. S tem se je želel pokloniti preminuli legendi Kobeju Bryantu po tekmi pa dejal: "To je bila sedma tekma. Veliko mi pomeni, Kobe Bryant je moj idol, on je moj najljubši igralec. Na največji tekmi v moji karieri sem želel imeti nekaj njegovega, na koncu se je vse dobro izteklo."


Boston se je prvič po letu 2010 uvrstil v finale lige NBA, kjer ga že čakajo bojevniki okoli superzvezdnika Stephena Curryja. Slednji so imeli na zahodu nekoliko lažjo pot, saj so v veliki finale napredovali po petih tekmah in s 4:1 v zmagah izločili Dallas Mavericks Luke Dončića.

Kelti imajo zdaj priložnost, da spet postanejo edini rekorderji lige NBA. Trenutno so s 17 naslovi prvaka izenačeni z Los Angeles Lakers. Bojevniki, ki so nazadnje osvojili tri naslove med letoma 2015 in 2018, imajo doslej šest naslovov prvaka.

Prva tekma velikega finala lige NBA bo v noči s četrtka na petek (03.00) po srednjeevropskem času.

Značke: tatum, boston

Članki iz rubrike