kranj, prometna-nesreča, avtobus Svet24.si

Policija išče voznika avtobusa, ki je v Kranju ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

poroka rudi marjetka Njena.si

Marjetko in Rudija razdvojili, a sta našla pot ...

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

STA
STA
0 18.05.2022 07:01:22

Zverina! Dragićev prijatelj se je snel z verige, ufff, kaj čaka Dončića, če prideta oba v finale! (video)

Reuters
Košarkarji Miamija so na prvi tekmi finala vzhodne konference po zaslugi razpoloženega Jimmyja Butlerja, ki je dosegel kar 41 točk, ugnali Boston Celtics s 118:107 in v dvoboju na štiri zmage povedli z 1:0.

Boston je tekmo bolje začel in v drugi četrtini ušel že na 47:35, nato pa vseskozi vodil za 10 točk, ob polčasu pa z 62:54. Nato je na sceno stopil Butler in s soigralci. V uvodu drugega dela je Miami z delnimi izidom 13:1 najprej povedel, do konca tretjega dela pa je razlika narasla kar na 93:76.

Miami je tretjo četrtino dobil kar z 39:14, v tem delu igre je dal 17 točk samo Butler, in ko je Tyler Herro v zadnjem delu razliko zvišal na 20 točk, je bil zmagovalec odločen.

"Fantje so bili ob polčasu res razočarani. Praktično mi ni bilo treba nič reči, vsi so bili razočarani nad igro v obrambi. V tretjem delu je nato ekipo za sabo potegnil Jimmy, ki je bil v drugem polčasu vsakič zraven, ko je bilo treba narediti odločilno potezo," je ključne trenutke tekme povzel trener Miamija Erik Spoelstra.


"Enostavno smo izgubili zbranost in v tretjem delu razpadli. Tri četrtine smo dobili, v četrti nato spet našli priključek, a razlike iz tretjega dela nam ni uspelo nadoknaditi. Imeli smo eno slabo četrtino, kar boli po psihični plati. Tekmec ni naredil nič posebnega, pokazali so le močno voljo in pokopal nas je naš medel pristop," pa je razlog za poraz opisal trener Bostona Ime Udoka.

Pri Miamiju je Butler 41 točkam dodal devet skokov, pet podaj, štiri ukradene žoge in tri blokade, Herro je dosegel 18 točk, Vincent Gabe pa 17.

Za Boston, pri katerem sta manjkala Marcus Smart in Al Horford, je Jayson Tatum dosegel 29 točk, Jaylen Brown pa 24 točk in 10 skokov.

Danes se začenja finale tudi na zahodu. V San Franciscu bo gostoval Dallas s slovenskim zvezdnikom Luko Dončićem.

Značke: košarka, nba

Članki iz rubrike