evropski parlament Svet24.si

Evropski poslanci ob plači upravičeni do ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

sumi stanovanje xx Necenzurirano

Omejitev AirBnB brez stanovanjske politike je le ...

janez-janša-sds-nov-konferenca Reporter.si

Janšev strel v koleno? Zaradi SLS lahko ostane ...

luka doncic oklahoma dallas pm Ekipa24.si

Noro! Dončić in Dallas sta po tem izjemnem ...

super-par, indira-ekić, matic Njena.si

Indira Ekić potrdila, da bo postala mamica

doncic Ekipa24.si

Nastavite budilke: jasno je, kdaj bo Dallas igral ...

ue
ue
0 25.04.2022 16:58:39

Poslušali, ko je v Stožicah DONELA 'MALA TERASA', potem pa ... EDO MURIĆ pojasnil, kaj se je zgodilo! (video)

alesfevzer.com
Dva dni je še do spektakla v Stožicah, četrtfinalnega obračuna eurocupa med Cedevito Olimpijo in Bursasporom.

Dvorana je bila včeraj skoraj razprodana, na voljo je bilo le še za prste rok vstopnic. Tudi Edo Murić komaj čaka na obračun s turško ekipo, v katerem bo imel spet pomembno vlogo. Tako je že vso sezono, Jurica Golemac ima v njem moža, na katerega se lahko zanese.

Se kaj uščipnete, da ne sanjate, kar se trenutno dogaja?
Ne, zato, ker mislim, da je to povsem realno, po tistem, ko se je pred nekaj meseci zbrala taka ekipa. To niso sanje, verjel sem v ekipo, v naš karakter. Dobro smo vodeni, dobro treniramo. Mislim, da je vse skupaj povsem realno, in če bi bila ta ekipa že od začetka sezone, bi že takrat pokazali, da smo zmagovalci, da želimo zmagovati, da se bomo borili za vsako žogo. To so prepoznali tudi ljudje, napolnili smo dvorano, a zdaj moramo ostati na realnih tleh. Hkrati pa smo si vse to, kar smo naredili, tudi zaslužili. Pokazali smo dobre igre, zadnje tri mesece stalno igramo na visoki ravni. Vsa Evropa je to prepoznala in vsi nas spoštujejo.

Čakajo vas polne Stožice, v klubu še niste igrali pred polnimi tribunami, le v reprezentanci. So vam šle zadnjič kaj kocine pokonci ob petju Male terase?
Proti Türk Telekomu je bilo res lepo videti tako polne tribune, enako prej poln Tivoli proti Partizanu. Zdaj bo šlo vse skupaj še stopničko višje, napolnil se je tudi zgornji ring v Stožicah, komaj čakam tekmo. Vem, da nam bodo navijači v veliko pomoč. Upam samo, da bomo prikazali našo pravo igro in upravičili takšno zanimanje gledalcev ter bodo še naprej lahko tako uživali. Zadnjič je bilo res lepo slišati navijače glasno peti Malo teraso. V tistih trenutkih smo imeli visoko vodstvo, tako da smo se lahko igralci malo bolj osredotočili tudi na to in res uživali, a potem ste videli, da je rezultat takoj padel in resno smo morali odigrati do konca (smeh). To so vse dobre ekipe, ki hitro kaznujejo vsako sproščenost in nezbranost.



Pa se ne bojite, da bi tudi vam lahko pritisk in pričakovanja polne dvorane zvezala roke in noge, kot se je to morda zgodilo tudi Partizanovim košarkarjem?
Mislim, da tu ne gre za to. Če imaš svojo igro in če delaš to, kar najbolje znaš, ti ne more nihče zvezati rok in nog. Lahko imaš slab dan, lahko ne zadeneš metov, a imamo veliko orožij. Tudi Bursa igra neverjetno dobro košarko, po mojem mnenju je v eurocupu med najboljšimi ekipami, ne le po igralskih imenih, ampak po kemiji, ki se je naredila v ekipi. Tudi oni so imeli krizo, izgubljali in bili že na zelo tankem ledu glede preboja v končnico. A če klikne tako, kot je njim ali pa tudi nam, se lahko sezona obrne za 360 stopinj. Obojim se je to zgodilo. Pri tem, da so Turki premagali Partizan, ni šlo za to, da so Beograjčani podlegli pritisku in bi se jim zvezale roke in noge, ampak to govori o kakovosti Burse. Že na prejšnjih tekmah so pokazali, da so resen kandidat za to, da pridejo daleč, da so veliki borci in zmagovalci. Ta tekma v polnih Stožicah bo težka, po mojem se bo odločala v končnici. Upam, da bomo imeli dober dan in uživali.

Do zdaj imate zelo dobro sezono, zdi se, da ste povsem dozoreli. Edo Murić igra obrambo, v napadu zadane trojko, ko je treba, ujame žogo ...
Res mi gre dobro, to je ena od boljših sezon. Je pa tekem veliko, ogromno je pritiska, ker je stalno treba zmagovati, tako da se sploh ne uspem koncentrirati sam nase. Skušamo ostati ekipa, trener nam je jasno razdelil vloge, tu ni vprašanj, v sistemu so minimalna odstopanja. Jurica Golemac je opravil izjemno delo, saj je znano, da imamo v ekipi veliko egov, vsak bi hotel nekaj več, a Jurica je to odlično spravil pod kontrolo. Osredotočeni smo eden na drugega, vemo, kaj vsak lahko da, smo dobro vodeni, spoštujemo vse to, rezultat je posledica vsega tega. Vsi imamo dobro sezono, ne le jaz, vsi igramo na vrhunski ravni, in na koncu se bo tako ali tako gledalo le to, kakšno sezono je imela ekipa. Vsi si bodo zapomnili le to in ne individualne predstave. Upamo, da bomo šli čim dlje, sposobni smo tega. Mislim, da favoritov v eurocupu ni, morda je rahli le Virtus, a že dozdajšnje tekme so pokazale, da lahko vsak premaga vsakogar. To moramo dojeti in se zavedati, da imamo velike možnosti. Pred sabo imamo tri tekme, da naredimo nekaj neverjetnega.

Celoten pogovor z Edom Murićem si lahko preberete v časniku EkipaSN!

Članki iz rubrike