IMG-20240429-WA0004 Svet24.si

Foto: Za 30-letnega gornika na območju Šipkovega...

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

Celje Krznar Ekipa24.si

Kapo dol! Te besede Damirja Krznarja odmevajo! ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

Celje Krznar Ekipa24.si

Kapo dol! Te besede Damirja Krznarja odmevajo! ...

sta
sta
0 29.07.2020 10:20:15

Eden izmed največjih zvezdnikov lige NBA ponudil OGROMNO finančno pomoč ženski različici ...

Reuters
Irving košarkašicam ponudil denarno pomoč.

Kyrie Irving, zvezdnik moštva severnoameriške košarkarske lige NBA Brooklyn Nets, je košarkašicam ženske lige WNBA, ki to sezono zaradi novega koronavirusa ne želijo igrati, ponudil denarno pomoč. Kot poroča francoska tiskovna agencija AFP, je vsaki obljubil 1,5 milijona dolarjev (1,28 milijona evrov) denarne pomoči.

Košarkar Brooklyna bo denar delil s pomočjo novoustanovljenega fonda KAI Empowerment Initiative.

"Ta platforma je bila ustanovljena za podporo košarkaricam lige WNBA, da bi jim olajšala finančno breme, ki se je pojavilo v teh težkih časih," je v izjavi za javnost pojasnil košarkar.

Številne igralke so že zavrnile možnost igranja v letošnji sezoni, ki se je začela 25. julija, in sicer zaradi strahu pred okužbo z novim koronavirusom ali ker so se posvetile drugim dejavnostim, povezanim z bojem proti rasizmu v ZDA.

"Pogovarjal sem se z več košarkaricami WNBA, ki so se odločila da bodo igrale, in s tistimi, ki so se odločile, da ne bodo igrale. Iz pogovorov sem izvedel, kaj jih je gnalo k njihovim odločitvam in kakšne posledice bo to imelo za njihovo življenje, družine in počutje," je zapisal Irving.

Osemindvajsetletnik je med drugim govoril tudi z Natasho Cloud, ki se je odločila, da se bo v letošnji sezoni posvetila aktivističnemu delovanju.

"Če se odločijo za boj proti socialnim krivicam, za igranje košarke, če bodo dale prednost svojemu fizičnemu in psihičnemu zdravju ali preprosto preživele čas s svojo družino, upam, da bo ta iniciativa pomagala pri ohranjanju njihovih prioritet in sprejemanju odločitev," je dodal Irving.

Značke: nba, irving

Članki iz rubrike