podgana Svet24.si

Foto: V konzervi rjavega fižola našel truplo ...

220820-Zel-3615 Svet24.si

Foto: Za “sendvič” vestno opravijo svoj hobi

panvita Necenzurirano

3.000 hektarjev v roke Hrvatov: kaj vse je čudno ...

PERNULA mala seva-xx Reporter.si

Poglejte to razkošje nad Izolo: največja posest ...

kidd doncic Ekipa24.si

Kakšno je najnovejše zdravstveno stanje Luke ...

Poroka na prvi pogled Njena.si

Poroka na prvi pogled: Kdo plačuje račune?

sveca Ekipa24.si

V hudi prometni nesreči na primorski avtocesti ...

G.G.
G.G.
1 29.01.2020 14:43:42

Šefi klonili pod PRITISKOM: Po smrti Kobeja objavila članek o posilstvu, sledil je JAVNI LINČ! Toda ...

Felicia Sonmez je dejala, da je po objavi tvita prejela grožnje s smrtjo, zato je noč na ponedeljek raje prespala v hotelu.
Twitter
Vodstvo časnika Washington Post je odpravilo suspenz novinarki Felicii Sonmez, ki je v nedeljo na twitterju delila povezavo do dve leti stare zgodbe o Kobeju Bryantu.

Več kot 300 zaposlenih na uglednem ameriškem časopisu Washington Post je podpisalo peticijo, s katero so obsodili suspenz njihove kolegice Felicie Sonmez. Zahtevali so, da uprave časnika prekliče suspenz in omogoči novinarki, da se vrne v službo. Vodstvo je prisluhnilo zaposlenim in preklicalo suspenz. Eden od urednikov Washington Posta Tracy Grant je dejal, da Sonmezova ni kršila internih pravil o objavah na družabnih omrežjih, se pa vsi strinjajo, da je bil čas objave neprimeren.

Felicia Sonmez je namreč le nekaj ur po vesti o tragični helikopterski nesreči nekdanjega košarkarja Kobeja Bryanta na twitterju delila povezavo zgodbe, ki jo je objavil Daily Beast. Prispevek govori o tem, da je Bryanta leta 2003 19-letnica, ki je bila zaposlena v enem od hotelov v Koloradu, obtožila posilstva. Takrat 27-letni Bryant je bil obtožen spolnega napada in omejitve svobode gibanje. Čeprav je obtožbe zanikal, tožnica pa pozneje ni hotela pričati, je priznal, da je prevaral ženo Vanesso, s tožnico pa se je sporazumel na štiri oči. Na zahtevo tožnice se je na sodišču uradno opravičil – opravičilo je prebral njegov odvetnik.

Članki iz rubrike