stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

R.T.
R.T.
1 28.01.2020 11:50:28

Preiskovalci v zahtevnem položaju: Za pomoč prosijo javnost, s črno skrinjico si ne morejo pomagati!

Kobe Bryant
Profimedia
Znane so nove podrobnosti o helikopterski nesreči, v kateri je življenje izgubilo devet ljudi, vključno s košarkarskim zvezdnikom in njegovo hčerko. Preiskovalci razkrivajo, da v helikopterju ni bilo črne skrinjice.

Na hribovju v bližini kraja Calabasas v Kaliforniji je bilo včeraj več kot 20 članov Agencije ZDA za varnost v prometu (NTSB). Po nedeljski tragediji, v kateri so umrli Kobe Bryant, eden najboljših košarkarjev vseh časov, njegova 13-letna hčerka Gianna Maria in še sedem oseb, so iz razbitin reševali trupla. Ob tem so javnost zaprosili za morebitne fotografije in drugo gradivo, ki bi razkrilo, kakšne razmere so na območju vladale v usodnem trenutku.

helikopterska-nesreča, kobe-bryant
Prizorišče tragedije.
Profimedia

Po navedbah tiskovne predstavnice agencije NTSB Jennifer Homendy je pilot helikopterja v svojem zadnjem sporočilu kontrolorjem zračnega prometa dejal, da se zaradi oblačnosti dvigajo. Pilot je že pred tem, le nekaj minut pred nesrečo, prejel posebno dovoljenje za let v gosti megli, letel pa je na višini 427 metrov, dokler ga niso kontrolorji opozorili, da leti prenizko. Na vprašanje, ali je bila na helikopterju prisotna črna skrinjica, je Homendyjeva odgovorila negativno in dodala, da zakon tega niti ne zahteva. Preiskavo bodo tako morali zaključiti brez pomoči črne skrinjice, zato je tudi pomembno, kot je še dejala tiskovna predstavnica, da prejmejo vse razpoložljivo gradivo, vključno s fotografijami in videoposnetki vremenskih razmer. »Vendar nas ne zanima samo vreme. Zanimajo nas človek, stroj in okolje,« je dodala.

Članki iz rubrike