oblaki, vreme Svet24.si

Konstanta: nestabilno vreme, nujen bo pogled na ...

20141567q8FE155D824D9BD964C73F7701585480B_1200 Svet24.si

Gorsko kolesarstvo v Mariboru: holivudarji se ...

1715284723-172a1607-1715284697348 Necenzurirano

Afera sodna stavba: kabinet Andreje Katič bo ...

anze logar pl3 Reporter.si

Anže Logar izzval Janšo: »Pripravljen sem na ...

acun ilicali maribor af Ekipa24.si

Turški milijonar je bil navdušen! Ljudski vrt ...

skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Je Pečnik načrtno zapeljal ...

luka doncic dallas pm Ekipa24.si

Kar je 'pretepeni' in poškodovani Dončić ...

ku
ku
10 12.10.2019 16:42:05

PRESENEČENJE! Đorđević in Danilović nista izbrala Dončića in Jokića: Z NAŠO GENERACIJO BI LAHKO IGRAL LE ...

Reuters
Skrivnost jugoslovanske šole košarke, iz katere izhajajo srbska, hrvaška, slovenska ... skratka vse, ki so nekdaj tvorile nepremagljivo košarkarsko silo, že od nekdaj vzbuja veliko pozornosti.

Radovedni so še posebej Italijani, ki so se in se še danes mnogokrat znajdejo v vlogi poražencev. V organizaciji priznanega športnega dnevnika Gazzetta dello Sport se je odvijal festival športa, v okviru katerega je bilo veliko pozornosti posvečene ravno jugoslovanski šoli košarke. Gostovali so legendarni Predrag Danilović, Saša Đorđević Mihovil Nakić in Boša Tanjević in odgovarjali na številna vprašanja.

Đorđević je, denimo, izpotavil, da je bila skrivnost jugoslovanskega košarkarskega uspeha v tem, da je imela ob prirojenem talentu, občutku, timskem duhu tudi sposobnost prevarati tekmeca in maksimalno izkoristiti njegove slabosti. Tanjević je na drugi strani spomnil, da je zmaga Bosne v pokalu prvakov pred 40 leti prižgala reflektor ne le za reprezentančno, ampak tudi za klubsko košarko v Jugoslaviji. "Vso kariero sem skušal ponoviti uspeh iz Grenobla leta 1979," je dejal Boša.

Đorđević je še popihal na dušo Italijanom, češ da je bila prav Italija najbolj želena destinacija za nadaljevanje kariere: "Lahko bi izbiral katerikoli klub v Evropi, ampak ko je prišla ponudba iz Milana, me druge ponudbe sploh niso zanimale." Danilović je prikimaval, češ da je bila njegova velika želja, da bi igral z Brunamontijem, zato je tudi izbral Virtus iz Bologne.

bogdanovic
Reuters


Beseda je tekla tudi o sedanjosti in prihodnosti. Čeprav so vsi pričakovali, da bodo gostje v ospredje postavili največja zvezdnika iz teh prostorov Luko Dončića in Nikolo Jokića, češ da sta to glavna igralca, ki danes predstavljata jugoslovansko šolo košarke, sta Đorđević in Danilović v en glas izjavila in presenetila: "Saj sta dobra košarkarja, ampak z našo generacijo bi lahko igral le Bogdan Bogdanović."

Članki iz rubrike