nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

STA
STA
0 08.06.2019 09:43:20

Toronto na pragu ZGODOVINSKEGA USPEHA

Kawhi Leonard
Reuters
Košarkarje Toronta le še zmaga loči do končnega zmagoslavja v severnoameriški ligi NBA. Kanadska zasedba je na četrti finalni tekmi v Oaklandu zmagala s 105:92 in v zmagah povedla s 3:1. Peta tekma bo v noči na torek v Torontu.

Prvo ime obračuna v Kaliforniji je bil Kawhi Leonard, ki je dosegel 36 točk in zadel pet metov za tri točke ter pobral 12 žog pod obema obročema, pomembno vlogo pa sta v zmagi kanadske ekipe imela tudi Serge Ibaka z 20 in Pascal Siakam z 19 točkami.

Leonard je bil nerešljiva uganka za bojevnike, po koncu velike zmage - druge zaporedne Kanadčanov na vselej vročem parketu Oracle Arene - pa je navidez ostal povsem miren, saj se zaveda, da skupaj s svojimi soigralci še ni dokončal celotnega dela.

"Imamo lepo prednost, a na peti tekmi moramo ostati samozavestni in igrati potrpežljivo. Ne smemo nepotrebno hiteti in biti neučakani, našo igro moramo prilagoditi velikemu tekmecu," je po zmagoslavju v Oaklandu dejal prva violina kanadske ekipe v tej sezoni, ki ima zgodovinsko priložnost, da prvič osvoji najmočnejšo košarkarsko ligo na svetu.


Toronto v tej sezoni zares blesti v polnem sijaju, od leta 1995, ko je premierno nastopil v ligi NBA, je štirikrat igral v konferenčnem polfinalu, v tej sezoni pa se je prvič prebil v finale, potem ko je v prvem krogu končnice vzhodne konference v zmagah premagal Orlando s 4:1, v polfinalu Philadelphio s 4:3, v finalu pa Milwaukee s 4:2.

Pri bojevnikih, ki so se v zadnjih petih letih že petič prebili v veliki finale in v letih 2015, 2017 in 2018 tudi zmagali, je bil najbolj učinkovit Klay Thompson z 28 točkami, prvi zvezdnik ekipe Stephen Curry je dosegel 27 točk, njegov met za tri točke pa je znašal 2-9.

"Naše izhodišče je slabo, a ni še konec," je po porazu odločno dejal Curry in dodal: "Še vedno smo v igri in dokler imamo možnosti za končno zmago, se ne bomo predali."

V zgodovini NBA se je le enkrat zgodilo, da je ena ekipa v finalu nadoknadila zaostanek 1:3 v zmagah. To je pred tremi leti uspelo prav ekipi iz Oaklanda v finalni seriji proti Clevelandu.

Značke: nba, sta, toronto

Članki iz rubrike