Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

ženska Svet24.si

Iskrenost do samega sebe je najboljša ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

ku
ku
0 24.05.2019 14:27:18

BIZARNO RAZKRITJE košarkarja iz lige NBA: 'Netsi so me zamenjali za fotokopirni stroj'

Tovrstne zgodbe redko spolzijo v javnost, eno takšnih je razkril eden najboljših strelce za tri točke v zgodovini lige, ki se počasi že spogleduje z igralsko upokojitvijo.

Danes 38-letni Kyle Korver nikoli ni zaigral za mrežice, takratni New Jersey ga je namreč pred 16 leti kot 51. po vrsti izbral na naboru. "Poslali so me v Philadelphio za denarno nadomestilo, potem pa sem izvedel, da so s tem denarjem plačali kotizacijo za letno ligo in kupili fotokopirni stroj," je košarkar razlagal na promocijskem govoru na Univerzi Creighton, pri kateri močno napreduje naslednji mogoči slovenski 'izdelek' v ligi NBA Martin Krampelj.

korver Creighton


"Kot kaže sem bil vreden le za fotokopirni stroj, ki se je medtem - to sem nedavno izvedel - že pokvaril. Jaz pa še vedno igram ...," je še dodal Korver, ki velja za enega najboljših strelcev za tri točke v zgodovini lige. Z 42,9 odstotki je na devetem mestu, med tistimi, ki so dosegli več kot 1200 trojk, pa je celo za Stephom Curryjem na drugem mestu. Na večni lestvici je z 2351 doseženimi trojkami na četrtem mestu.

Korver je v karieri igral za Philadelphio, Utah, Chicago, Atlanto in Cleveland. S slednjim je dvakrat zaigral v velikem finalu in bil obakrat poražen z Golden Statom. Leta 2015 je zaigral na tekmi All-Star. Sredi te sezone se je vrnil v Utah, kjer bo igral tudi v prihodnji sezoni.

korver
Reuters

Članki iz rubrike