Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

1709556859-172a8714-1709556621461 Necenzurirano

Kako rešiti javno zdravstvo? Ministrica naj ukine...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

nu
nu
0 20.05.2019 20:48:20

TO JE NOVI LUKA DONČIĆ: "Luka nam je vsem vzor, Luka je pokazal pot"

Instagram
Moskovski CSKA se je v nedeljo zvečer znova povzpel na evropski prestol. Še pred velikim finalom smo dobili prvaka evrolige tudi med mladinci. V finalu je madridski Real s 95:76 premagal Mego, junak dvoboja pa je bil mladenič, ki so mu prilepili oznako novi Luka Dončić.

Najboljši igralec in MVP turnirja je bil Mario Nakić. Mario je sin nekdanjega košarkarja Ive Nakića. Slednji si je kruh med drugim služil tudi v Sloveniji, kjer je bil član Krškega, Krke in Zlatoroga, njegov sin Mario pa je podobno kot Dončić že zelo mlad odšel v Madrid.


Finale je sklenil s sijajno statistiko 33 točk in 10 skokov, pri tem pa je izsilil 10 osebnih napak tekmeca. Samo v prvem polčasu je dosegel 21 točk in priznanje MVP je zasluženo romalo v njegove roke.

Pred štirimi leti, ko so mladinci Reala osvojili naslov evropskega prvaka, je bil MVP zaključnega turnirja Dončić. Z Dončićem se seveda poznata. »Luka je referenca za vse nas. Odprl je pot in pokazal smer v katero moramo iti. Luka je vsem nad vzor. Zahvaljujoč njemu je zdaj pot bolj jasna. Moramo naporno delati in ostati ponižni,« je razlagal zbranim novinarjem 17-letnik, ki bi ga v svoji reprezentanci nekoč radi videli tako Hrvati kot Srbi.

Članki iz rubrike