pirc musar bql Svet24.si

Tako je predsednica Pirc Musar zapela na koncertu ...

asfinag Svet24.si

Z avtoceste rešili izgubljeno mamo raco in devet ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

doncic Ekipa24.si

Luka Dončić po veliki zmagi: 'Počutim se ...

Sašo Miljuševič Njena.si

Kaj se danes dogaja s prvim zmagovalcem ...

1714382871-006-cel-oli-240428-lv-1714382855842 Ekipa24.si

Celjani mislijo resno! Snubili Modrića in ...

ku
ku
0 01.11.2018 17:43:42

KAKŠNA ČAST! V KAKŠNI DRUŽBI JE! Neverjetnemu Janu Španu Fiba postavila spomenik (VIDEO)

V taboru Petrola Olimpije ne morejo biti zadovoljni z začetkom sezone, saj imajo zmaji v vseh treh tekmovanjih več porazov kot zmag. Svetla točka v moštvu trenerja Zorana Martića je brez dvoma branilec Jan Špan.

Da je 25-letni košarkar iz Litije trenutno najboljši košarkar zeleno-belih, je dokazal tudi na zadnji evropski tekmi - v Fibini ligi prvakov je s 23 točkami pomagal svoji ekipi do prve zmage v tem tekmovanju. Na parketu belgijskega Oostendeja je Špan blestel z izvrstnim metom za tri točke (5:8), s skupnim indeksom 21 pa se je celo uvrstil v najboljšo peterko kroga.

Branilcu Petrola Olimpije se je uspelo preriniti v družbo štirih Američanov, med katerimi ni mogoče spregledati dve imeni - to sta Tyrese Rice in predvsem Amar'e Stoudemire. Slednji je šestkratni udleženec tekem All Stars v ligi NBA, deveti izbranec nabora iz leta 2003. Po dolgoletnem igranju za Phoenix, New York, Dallas in ob Goranu Dragiću tudi za Miami, se je odločil za selitev na staro celino, postal je solastnik Hapoela iz Jeruzalema in v tej ekipi tudi zelo uspešno igra.



Rice, ki v tej sezoni nosi dres Bamberga, sicer ima črnogorski potni list, je nekdanji evropski klubski prvak, v sezoni 2013/14 je v dresu Maccabija odločil milanski finale evrolige proti Realu. Takrat je v podaljšku dosegel kar 14 točk, skupaj pa je bil s 26 tudi najboljši posameznik finalne tekme.

V peterki kroga sta še Vince Hunter (AEK, nekdaj pa Panathinaikos in Memphis v ligi NBA) ter Rion Brown (Promitheas Patras).

Članki iz rubrike