Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

nu
nu
0 14.03.2018 10:09:47

IZJEMNO: Westbrook vstopil v prav poseben klub

Reuters
Russell Westbrook je prišel do novega mejnika v karieri, vstopil je v posvečen, eliten klub, v katerem so poleg njega le še trije velikani košarkarske igre.

Bil je to sicer še en bolj kot ne običajen dan v pisarni za danes 29-letnega Westbrooka, ki je bil seveda najzaslužnejši za zmago Oklahome proti Atlanti (119:107.), na koncu večera se je ustavil pri 32 točkah, 12 skokih in 12 podajih. Še en trojni dvojček v karieri, v kateri trojnih dvojčkov nikakor ni manjkalo. Westbrook je trojni dvojček na dveh nogah, bil je to že njegov jubilejni stoti tovrstni dosežek, s čimer je vstopil v posvečeni krog. Pred njim so šli le trije košarkarji prek stotice, njihova imena pa so sama po sebi povsem dovolj zgovorna. Oscar Robertson (181), Magic Johnson (138) in Jason Kid (107). Samo za primerjavo, Goran Dragić je v celotni NBA karieri zabeležil le enega samega, bilo je v aprilu 2011, ko je nosil dres Houston Rocketsov.

Kritiki bi rekli, da gre za nabijanje številk in statistike, a trojni dvojčki in podobni dosežki oziroma presežki imajo onstran Atlantika veliko težo. Westbrook je sicer za vstop v klub 100 potreboval 736 tekem, kar ga uvršča za Robertsona (277) in Johnsona (656). "Uf, neverjeten blagoslov. Zahvaljujem se onemu tam zgoraj, da mi omogoča, da iz večera v večer igram to igro, ki jo obožujem. Nič ne jemljem kot samoumevno. Možje, ki so pred menoj, so člani dvorane slavnih. Vesel sem, da sem skupaj z njimi lahko del skupine," je dejal Russ, ki je že celotno kariero zvest Oklahome City. Večino trojnih dvojčkov (81) je sicer zbral v zadnjih treh sezonah, lani pa je šel pri tem tja, kamor je šel pred njim le "The Big O", zabeležil je namreč sezonskega trojnega dvojčka (31.6 točke, 10.7 skoka in 10.4 podaje).

Članki iz rubrike