kitara Svet24.si

Umrl utemeljitelj slovenske kitaristike Tomaž ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

poroka rudi marjetka Njena.si

Marjetko in Rudija razdvojili, a sta našla pot ...

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

STA
STA
0 13.03.2018 11:55:09

Sodišče pokazalo usmiljenje za nekdanjega košarkarskega zvezdnika: Zaporni kazni se bo izognil, če ...

Sodišče v Kaliforniji je nekdanjega zvezdnika lige NBA obsodilo na tri leta pogojne zaporne kazni, obvezni devetmesečni izobraževalni program o alkoholni odvisnosti ter plačilo 390 dolarjev globe, potem ko je priznal, da je januarja vozil pod vplivom alkohola.

Če Dennis Rodman ne bo v naslednjih treh letih zagrešil podobnega dejanja in bo ostal trezen, se bo 56-letni nekdanji zvezdnik izognil 90-dnevni zaporni kazni, ki bo tako še vedno ostala v veljavi, poročajo ameriški mediji.

To je le zadnja v vrsti težav Rodmana z zakonom, ki je svetovno medijsko prepoznavnost pridobil tako s košarkarskimi dosežki kot tudi z burnim in razvpitim zasebnim življenjem, ki so ga spremljali incidenti, povezani z odvisnostjo.

Rodmana je januarja v kraju Newport Beach v južni Kaliforniji ustavila policijska kontrola in ga po spodletelem preizkusu treznosti aretirala zaradi vožnje pod vplivom alkohola, pri pregledu je imel raven alkohola v krvi trikrat nad dovoljeno mejo.

Po izpustitvi iz pripora se je Rodman po navedbah njegovega odvetnika Paula Meyerja nemudoma vključil v program odvajanja od alkohola.



Lani februarja je bil Rodman že obsojen na triletno pogojno kazen ter 30 ur družbeno koristnega dela zaradi povzročitve prometne nesreče junija 2016 v Santi Ani, ko je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja in je pobegnil s kraja nesreče. Pred tem je bil že dvakrat aretiran zaradi vožnje v vinjenem stanju, in sicer v letih 1999 in 2003.

Rodman je v 14 sezonah v ligi NBA igral za klube, kot so Detroit Pistons, San Antonio Spurs, Chicago Bulls, Los Angeles Lakers in Dallas Mavericks. Osvojil je pet šampionskih prstanov. Naslove je osvojil z Detroitom (1989, 1990) ter ob boku Michaela Jordana z biki (1996, 1997, 1998), tekmovalno se je upokojil leta 2000. Leta 2011 je bil sprejet v košarkarsko dvorano slavnih.

Po koncu kariere je postal promotor stavniških spletnih strani ter vodke, podpiral je kandidaturo Donalda Trumpa za predsedniški stolček ZDA in nastopil v njegovi oddaji Vajenec.

Trikrat je obiskal tudi Severno Korejo, se seznanil z voditeljem Kim Jong-unom, s katerim sta se spoprijateljila, ter pripeljal skupino nekdanjih košarkarjev NBA, ki je na rojstni dan Kima odigrala ekshibicijsko tekmo s severnokorejsko košarkarsko reprezentanco. Nazadnje je v javnosti napovedal, da bi rad skupaj s Trumpom obiskal Severno Korejo in se srečal s Kimom, če ga bo kdo povabil.

Značke: košarka, nba, zanimivosti

Članki iz rubrike