ris, slovenija Svet24.si

Video: Gozdar v slovenski divjini naletel na nekaj...

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

klemen jaklic ustavno sodisce Reporter.si

Branilec Janeza Janše: takšne argumente najde ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Katja za kratek čas ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

STA
STA
0 13.03.2018 08:26:40

Dragićevih 23 točk ni bilo dovolj

Goran Dragić
Reuters
Košarkarji Miami Heat so gostovanje pri Portland Trail Blazers v ligi NBA končali s porazom z 99:115, kar je bil za Miami še osmi zaporedni na gostovanjih, po katerem so padli na osmo mesto vzhoda. Slovenski as Goran Dragić je bil najboljši strelec Miamija s 23 točkami, ki jim je v 31 minutah igre dodal še dva skoka in dve podaji.

Pri Portlandu, tretjemu najboljšemu moštvu zahodne konference (41:26), sta bila v ospredju Damian Lillard z 31 točkami in desetimi podajami ter Jusuf Nurkić, ki je vpisal 27 točk in 16 skokov. Portland je trenutno ena najbolj vročih ekip lige NBA, saj je vpisal še deseto zaporedno zmago za trenutno najdaljši niz neporaženosti v ligi NBA.

Miami je pestila precejšnja neučinkovitost pri metih z razdalje, v 31 poskusih so zadeli deset trojk. Tri poskuse za tri je zgrešil tudi Dragić, ki je sicer metal za dve točki 10:17, zadel pa je tudi tri proste mete. Vročica je igrala brez dveh ključnih košarkarjev Hassana Whitesida in Dwyana Wada, ki manjkata zaradi poškodb.

Košarkarji s Floride s 36 zmagami in 31 porazi zasedajo osmo mesto v vzhodni konferenci. Dragićeva ekipa si je skorajda že zagotovila končnico, saj ima Detroit na devetem mestu šest zmag manj.

V vzhodni konferenci sta si končnico že zagotovila Toronto in Boston, tudi teoretične možnosti pa sta že zapravili ekipi Orlanda in Atlante.

V zahodni konferenci sta že v končnici Houston in Golden State, brez nje pa so ostale ekipe Dallasa, Sacramenta, Phoenixa in Memphisa.

Miami naslednja tekma čaka v noči s srede na četrtek, ko bo igral v gosteh pri Sacramentu, ki nima več možnosti za preboj v končnico.


Houston Rockets so na domačem parketu s 109:93 premagali San Antonio Spurs in se utrdili na prvem mestu zahodne konference. James Harden je k zmagi, še 53. to sezono ob le 14 porazih, prispeval 28 točk ter po šest skokov in podaj.

Rakete imajo zdaj dve tekmi prednosti pred branilci naslova Golden State Warriors, tako da so v lepem položaju za prednost domačega terena v končnici.

"V zadnjih desetih dneh smo odigrali veliko tekem. Glede na to, sem še toliko bolj ponosen na svoje varovance," je dejal trener Houstona Mike D'Antoni in dodal, da se bodo v ekipi osredotočili na to, da redni del prvenstva končajo na prvem mestu, ob tem pa bodo skušali tudi poskrbeti, da bodo vsi košarkarji v polni formi za končnico.

"Želimo si končati na prvem mestu, dobiti prednost domačega terena, pri tem pa je seveda najpomembneje, da ostanemo zdravi," je dodal trener gostiteljev.

Russel Westbrook je dosegel trojni dvojček in pomagal Oklahomi do 40. zmage to sezono. Košarkarji Oklahoma City Thunder so s 106:101 premagali Sacramento Kings, Westbrook pa je končal pri 17 točkah, desetih skokih in 11 podajah.

Na vzhodu so Milwaukee Bucks rutinirano prišli do zmage (121:103) nad Memphis Grizzlies in ostali na osmem mestu v boju za končnico. Khris Middleton je dosegel 24 točk, Giannis Antetokounmpo pa 20.

Izidi
Portland Trail Blazers - Miami Heat 115:99 (Goran Dragić: 23 točk, 2 skoka, 2 podaji v 31 minutah za Miami) Houston Rockets - San Antonio Spurs 109:93 Memphis Grizzlies - Milwaukee Bucks 103:121 Oklahoma City Thunder - Sacramento Kings 106:101
Značke: košarka, nba

Članki iz rubrike