bolnišnica Svet24.si

Družinski zdravniki: Če se to zgodi, bomo kmalu ...

postojnska jama Svet24.si

V 200 letih so vodniki skozi Postojnsko jamo ...

Klemen Žibert Necenzurirano

Objavljamo poročilo o finančni luknji v SD: kaj ...

vila klemen jaklic PL Reporter.si

749 kvadratov razkošja za ustavnega sodnika ...

mark cuban pravi mvp pm Ekipa24.si

Provokacija v srbskem jeziku?! Neverjetno, kaj o ...

delovna-akcija, družina-markovec Njena.si

Delovna akcija v vasi Ljubno: Majhna skupnost z ...

ana gros af Ekipa24.si

Navijači kričijo: to je sramota! Zgodovinskih ...

STA
STA
0 04.03.2018 08:25:30

Miamiju pomembna zmaga proti Detroitu v boju za končnico

Profimedia
Moštvo Miami Heat je v noči na nedeljo premagalo neposredne tekmece v boju za končnico Detroit Pistons s 105:96. Slovenski zvezdnik v dresu vročice Goran Dragić je dosegel 13 točk, pet podaj, dva skoka in dve ukradeni žogi. Vse točke je dosegel v prvem polčasu, v drugem sploh ni metal.

Ekipi sta v vzhodni konferenci povsem blizu. Miami je na osmem mestu, Detroit na devetem, po tokratni zmagi vročice pa ju zdaj ločijo štiri zmage.

"Obračun dveh obupanih ekip. To je smisel lige. Zmaga je za nas velikanskega pomena," je bil kratek in jasen trener Miamija Erik Spoelstra.

Prvi strelec tekme je bil Blake Griffin z 31 točkami. Prav Griffin je bil jeziček na tehtnici, saj je Detroit z njim na igrišču nadigraval Miami, ko pa je dobil počitek, je bilo obratno. To je priznal tudi njegov trener Stan van Gundy: "Z Blakom smo igrali do njegove izčrpanosti. Brez njega smo se mučili. Je dominanten igralec in vsakič, ko sem ga posedel na klop, smo se mučili."


Miami naslednja tekma čaka v ponedeljek proti Phoenixu.

Houston je proti Bostonu podaljšal svoj zmagoviti niz. Zmagal je s 123:120 in vpisal 15. zaporedno zmago. Prvi strelec tekme je bil Houstonov Eric Gordon z 29 točkami, James Harden je končal pri 26 točkah.

Poraz so doživeli podprvaki lige NBA. Cleveland je klonil proti Denverju s 117:126. Cavaliers ni pomagal niti dvojni dvojček LeBrona Jamesa (25 točk, 15 skokov). Na drugi strani je blestel Gary Harris z 32 točkami.

Orlando je s 107:100 premagal Memphis, Los Angeles Lakers s 116:112 San Antonio, Utah z 98:91 Sacramento, Portland pa je bil 108:100 boljši od Oklahome, pri katerih je sicer 30 točk dosegel Russell Westbrook.

Značke: košarka, nba

Članki iz rubrike