Mobilna verzija
ku
ku

KOŠARKARJI ZADRA NAD POLICISTE! Namesto, da bi se vrnili v obrambo, so skočili na tribuno (video)

SN

V Zadru pravijo, da je Bog ustvaril človeka, Zadar pa košarko. S tem želijo povedati, kako zelo radi imajo v tem mestu igro pod košema.

Navijači in igralci Zadra so zaradi košarkarskih genov v tem dalmatinskem mestu močno povezani. To se je izkazalo tudi na tekmi hrvaškega prvenstva med Kaštelo in Zadrom, na kateri je najprej zavrela kri med navijači in policisti, potem pa so posredovali kar košarkarji.

Do prave drame na tribuni je prišlo zaradi prižgane bakle. Pripadniki policije so se odzvali na vso moč in začeli navijače Zadra špricati s solzivcem ter pretepati z gumijevkami. Igralci in vodstvo Zadra so v tistem trenutku, kar sredi tekme, odhiteli na tribuno v bran svojim navijačem. Veteran Šime Špralja je bil eden tistih, ki je bil najbolj odločen pri tem početju.

Čeprav je prižiganje pirotehničnih sredstev v zaprti dvorani strogo prepovedano, je bil odziv policistov pretiran, zadrski košarkarji pa so se v očeh navijačev tako izkazali, da je zdaj njihova povezanost že skoraj brezmejna, ljubezen pa brezpogojna.

Zadar je sicer Kaštelo premagal visoko s 97:47, tako da so si igralci brez težav privoščili izlet na tribuno.

Značke: zadar , navijači , policija